Poliisi valvoo tehostetusti mökkiteillä liikkujien ajokuntoa elokuun ensimmäisellä viikolla

Poliisi valvoo elokuun ensimmäisellä viikolla liikennettä tehostetusti. Huomion kohteena on erityisesti kuljettajien ajokunto.

Valvonta painottuu Sisä-Suomen poliisin toimialueella valtaväylien sijasta pienemmille teille. Ihmiset liikkuvat kesällä paljon mökkimaisemissa, ja mökeillä oleiluun kuuluu usein alkoholin käyttö. Valvontaa tehdään kesäasutukseen johtavilla teillä ja myös vesillä.

– Useita päiviä jatkuneen tasaisen alkoholinkäytön seurauksena olo voi tuntua ajokykyiseltä, vaikka alkoholia olisikin elimistössä. Pienikin päihtymys heikentää ajokykyä, ylikomisario Matti Vuorinen korostaa.

Oma lukunsa ovat selvästi päihtyneenä ajamaan lähtevät. Heillä matka saattaa päätyä ulos tieltä tai he voivat vaarantaa vakavasti muita liikenteessä kulkevia. Tätäkin pyritään estämään valvonnan kautta.

Sisä-Suomen poliisi muistuttaa, että päihteiden käytön valvonta liikenteessä on osa poliisin päivittäistä työtä. Tätä tehostetaan ajoittain tiettyyn aikaan ja alueeseen kohdistuvalla teemavalvonnalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?