Tampere Filharmonia tuo kesäkiertueensa myös Orivedelle

Tampere Filharmonian kesäkiertue tuo elokuussa Orivedelle puhallinmusiikkia. Kuva: Vilma Jäppinen

Tampere Filharmonia liikkeellä -kiertue saa jatkoa elokuussa 2021. Yksi kiertueen esiintymispaikoista on Oriveden Kampuksen Klemetti-sali.

Ilmaiskonserttien sarja keräsi viime kesänä tuhatmäärin yleisöä kirkkoihin, museoihin, seurantaloihin ja puistoihin. Tänä kesänä kiertue suuntaa Tampereen lisäksi Kangasalle, Orivedelle, Ikaalisiin, Nokialle, Hämeenkyröön, Virroille, Juupajoelle ja Parkanoon.

Esiintymispaikkoja on valittu yleisön esittämien toiveiden ja vinkkien perusteella. Kiertueelle valituista kunnista suurin osa on sellaisia, joihin orkesteri ei viime kesänä ennättänyt.

Kiertueella esiintyy eri kokoisia Tampere Filharmonian jousi- ja puhallinkokoonpanoja. Konserttien ohjelmistossa on niin klassisen musiikin helmiä kuin kevyempääkin musiikkia.

Kiertueen aloittaa 7. elokuuta Tampereen Sorsapuistossa järjestettävä Tampere Filharmonian perinteinen ilmainen Puistokonsertti. Oriveden konserttipäivä on 20. elokuuta, jolloin esiintyvät vaskiseitsikko ja lyömäsoittaja. Ohjelmassa on luvassa Järnefeltiä, Linkolaa, Madetojaa ja Sibeliusta.

Kiertueella juhlistetaan orkesterin tänä vuonna 25 vuotta täyttävää Faunien iltapäivä -kamarimusiikkisarjaa.

Kaikkiin kiertueen konsertteihin on vapaa pääsy. Konsertit toteutetaan yhteistyössä pirkanmaalaisten kuntien, seurakuntien ja yhdistysten kanssa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?