Västilän, Vinkiän ja Leväslahden asukkaat ja kesävieraat kiittävät

Kirjoitin 21.7. Oriveden Sanomissa otsikolla Oriveden ”sivukylienkin tiet kuntoon”. En ollut uskoa silmiäni, kun jo seuraavana aamuna klo 9 paikkeilla Västilässä Leväslahdentien ja Vinkiäntien taitekohdassa oli liikkeellä 2 isoa tankkiautoa, kauhakuormaaja, asfalttia kuljettava kuorma-auto ja yhteensä ainakin 3-4 touhukasta asfalttimiestä. Leväslahdentien ja Vinkiäntien asfalttireiät paikattiin jo aamupäivän aikana aina Vinkiälle Jämsän rajalle saakka.

Aluksi kuitenkin harmitti, kun huomasin, että vain ”ruokalautasen kokoiset” kuopat oli paikattu, mutta ne ”kahvitassin” kokoiset pienet kuopat olivat jäljellä. Olin kuitenkin liian hätäinen arvioissani, koska pienemmätkin reiät paikattiin pienellä viiveellä, parin päivän kuluttua. Se oli järkevää, koska puutavararekat hieroisivat niistä pienistä kuopista pian taas suuria.

Tien ajettavuus ja turvallisuus parani paljon, vaikka siinä onkin ”paikka paikan päällä ja saumoja ei”.

Sain paljon positiivista palautetta, kun tie korjattiin niin nopeasti kirjoitukseni jälkeen. Rehellisesti sanoen epäilin, johtuiko nopea korjaus ollenkaan tuosta kirjoituksestani, toivotaan että johtui.

Kiitos!

Jyrki Tuomaala

Oriveden Keskusta

Muokattu 1.8.2021 klo 19.15: Lisätty kirjoittajan pyynnöstä maininta siitä, että pienetkin kuopat tulivat lopulta paikatuiksi.

Leave a Comment