Repe ja Romu kiertävät jälleen Orivedellä ja Juupajoella

Repeja Romu ovat kuormureita, jotka keräävät Pirkanmaan Jätehuollon alueella maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet. Kuva: Pirkanmaan Jätehuolto

Pirkanmaan Jätehuollon kuormurit Repe ja Romu kiertävät Orivedellä ja Juupajoella 11. ja 24. elokuuta välisenä aikana. Autot ottavat maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja poistoon menevät sähkölaitteet.

Repen mukaan kelpaavat maalit, liimat ja lakat, liuottimet ja ohenteet sekä kemikaalit, joissa on vaarallisen aineen merkki. Se ottaa vastaan myös kanisterissa tuotavat jäteöljyt, öljynsuodattimet, akut, loisteputket ja energiansäästölamput.

Romu puolestaan ottaa kyytiin erilaiset metallijätteet maatalouskoneita ja koneenosia myöten. Moottoreista on poistettava öljyt ennen niin tuontia Romun kyytiin.

Romuun otetaan vastaan lisäksi käytöstä poistettuja kodinkoneita ja kodinelektroniikkaa. Tarkempi listaus vastaanotettavista jätteistä ja autojen aikataulut löytyvät Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivuilta.

Jätehuoltoyhtiö muistuttaa, että autojen pysäkeillä on erityisen tärkeää huolehtia koronaturvallisuudesta. Sairaana ei pidä tulla paikalle. Kaikkien on syytä muistaa turvavälit, maskit ja muut terveysohjeet.

125 000 kiloa metallia

Viime vuonna kuormureilla oli Pirkanmaan Jätehuollon toimialueella 60 keräyspäivää, näistä Orivedellä 5 ja Juupajoella 1. Asiakkaita oli kaikkiaan 4 300. Orivedeltä kertyi 412 asiakasta ja Juupajoelta 65.

Koko 17 kunnan alueelta kyytiin saatiin lähes 55 100 kiloa kodin vaarallisia jätteitä ja 125 000 kiloa metalleja. Orivedeltä kertyi 12 960 kiloa metalleja ja 4 140 kiloa muita jätteitä. Juupajokelaiset toivat autoihin 840 kiloa metalleja ja 370 kiloa muita jätteitä.

Repe & Romu -kierros täydentää Pirkanmaan Jätehuollon jäteasemien ja jätekeskusten palvelua. Myös jäteasemat ottavat kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet maksutta vastaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?