Koneinsinööriksi voi opiskella myös työn ohessa – monimuotokoulutus alkaa tammikuussa Pohjois-Pirkanmaalla

Tampereen ammattikorkeakoulu aloittaa tammikuussa 2022 konetekniikan insinöörikoulutuksen Pohjois-Pirkanmaalla. Koulutus vastaa seutukunnan kasvavaan osaajatarpeeseen ja painottuu tuotteiden suunnitteluun ja koneautomaatioon. Koulutukseen voi hakea syyskuussa.

Koneinsinöörin AMK-tutkinto-ohjelma painottuu tuotteiden suunnitteluun ja koneautomaatioon, mutta opintoja voi suunnata myös erityisosaamiseen, kuten tuotantotekniikkaan ja teollisuustalouteen.

Teknologiateollisuuden markkinat ovat globaalit, joten koulutus tähtää konetekniikan kansainväliseen osaamiseen. Esimerkiksi Pirkanmaalla toimii suuri määrä yrityksiä, jotka tarvitsevat toiminnassaan konetekniikan ammattilaisia – laitteiden suunnittelussa ja valmistuksessa, ostotoiminnoissa, tuotannon pyörittämisessä ja myynnissä.

TAMK on suunnitellut koneinsinöörin AMK-opinnot siten, että opiskella voi myös työn ohessa, muun muassa verkko-opintojen avulla. Monimuoto-opinnot sisältävät tyypillisesti myös lähiosallistumista edellyttäviä opetuspäiviä ja työelämälähtöisiä projektiopintoja.

Koulutuksen laajuus on 240 opintopistettä ja sen suunniteltu kesto 4 vuotta. Myös nopeampi opiskelu on mahdollista. Pohjakoulutukseksi vaaditaan lukio tai ammatillinen toisen asteen perustutkinto. Henkilökohtaisen opintosuunnitelman ansiosta opintoja voi painottaa yksilöllisesti, ja opintoihin voidaan lukea hyväksi  työelämässä hankittua osaamista tai aiempia soveltuvia korkeakouluopintoja.

Tammikuussa alkavaan koulutukseen voi hakea korkeakoulujen syksyn yhteishaussa 1.–15. syyskuuta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ja hakemisesta löytyvät TAMKin verkkosivuilta: tuni.fi/koneparkano.
Lisätietoa koneinsinöörin monimuotokoulutuksesta on tarjolla kolmessa infotilaisuudessa elokuussa: Ne pidetään 9.8. Parkanossa, 10.8. Ruovedellä ja 17.8. Virroilla, kaikki alkavat 16.30. Niihin voi osallistua myös verkossa, tällöin on pyydettävä osallistumislinkki etukäteen: erkki.kiviniemi@tuni.fi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?