Jämsän luottamuspaikkajako saatu sovittua – Jyrki Niittymaalle tulossa sivistyslautakunnan puheenjohtajuus

Sivistyslautakunta oli Jyrki Niittymaan toivepaikkansa, kun hän neljä vuotta sitten lähti uudestaan politiikkaan. Aiemmin Niittymaa oli kaksi kautta Längelmäen valtuutettuna. Kuva Jyrki Niittymaan omasta albumista.

Jämsän kaupunki tiedotti torstaina, että luottamuspaikkojen valinnat on tehty puolueiden omissa päätöksentekoelimissä ja yhteisissä neuvotteluissa. Valinnat vahvistaa kaupunginvaltuusto ensimmäisessä kokouksessaan 16. elokuuta.

Entisen Längelmäen alueen ehdokkaista valtuustopaikkansa uusivat Eero Peltola (kok) 150 äänellä, Sanna Rajala (sd) 125 äänellä ja Jyrki Niittymaa (ps) 77 äänellä. Muille ehdokkaille Länkipohjasta ja ympäristöstä irtosi varavaltuutetun paikkoja. Kaiken kaikkiaan valtuustopaikkaa Längelmäen liitosalueelta haki peräti kymmenen ehdokasta.

Paikkajakoneuvottelujen perusteella Jyrki Niittymaalle on luvassa sivistyslautakunnan puheenjohtajuus. Hän istui sivistyslautakunnan jäsenenä myös viime valtuustokauden ja olisi uusinut jäsenyytensä, mutta neuvottelujen edetessä se vaihtui puheenjohtajuudeksi, mistä Niittymaa on varsin iloinen.

– Kun sote tulee, sivistyslautakunta jää aika isoksi tekijäksi ainakin, jos rahalla mitataan. Olen tähän erittäin tyytyväinen, taksia työkseen ajava Niittymaa kommentoi.

– Kun lähdin uudelleen politiikkaan ja lupauduin ehdolle 2017 vaaleihin, halusin sen verran ääniä, että saisin paikan sivistyslautakunnasta. Näin voisin puolustaa kylien kouluja ja muita Jämsän sivistyspalveluita, esimerkiksi Länkipohjan kirjastoa, hän jatkaa.

Valtuuston puheenjohtajaksi on nousemassa Matti Similä (kesk) ja varapuheenjohtajiksi SDP:n ääniharava, 520 ääntä kerännyt Piritta Rantanen sekä Perussuomalaisten ääniharava, 244 ääntä koonnut Jouni Kotiaho.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajuus on neuvotteluissa sovittu Jorma Potille (sd), ja varapuheenjohtajiksi ollaan nimeämässä Lotta Ahola (kok) ja Tarja Uusipaasto (kesk).

Leave a Comment