Superviikonloppu pakottaa valintoihin

Pitkään padotut menohalut on nyt päästetty irti, ja tulevana viikonloppuna tuntuu joka puolella levikkialuetta tapahtuvan. Hämmentävää, miten nopeasti järjestäjät ovat polkaisseet tapahtumat pystyyn kevään pitkän empimisen jälkeen. Kaikkialle ei silti millään ehdi, ei vaikka kuinka tahtoisi.

Taidetta ainakin on melko turvallista harrastaa, kunhan pitää kanssakatsojiin kohtuullisen välimatkan. Eikä kesäteatterin ensi-illassakaan kannata tuppautua aivan vieressä istuvan kylkeen.

Yhden välivuoden jälkeen levittäytyvät myös designin tekijät tuttuun tapaan Purnuun viikonlopun ajaksi. Välivuosi näyttää vain kasvattaneen intoa kohdata asiakkaita ja tuoda esiin kasvoja tuotteiden takana.

Väki on suunnannut innokkaasti Länkipohjan kesätorillekin. Varovaisen alun jälkeen on oivallettu, että juuri tätä me kaipaamme. Ihmisten kohtaamista spontaanisti, rentoa yhdessäoloa ulkona ja jälleen myös aavistuksen siitä, millaista elämä oli silloin ennen. Siksi antiikkitori kerännee suuren suosion.

Varovaisuus näissäkin kohtaamisissa on viisautta, eikä maskia varmuuden vuoksi käyttäviäkään kannata katsoa pitkään. Jokainen varustautuu mielentilan ja omien tuntemustensa mukaan, mutta pääasia, että päästään taas ihmisten ilmoille. Ollaan järkevästi sosiaalisia, niin ei tule koronaluvuissa takapakkia, mutta iloitaan silti lähimmäisten tapaamisesta.

Leave a Comment