Rokotukset ulottuvat Orivedellä nyt 16 vuotta täyttäneisiin

Kaikki 16 vuotta täyttäneet orivesiläiset voivat varata ajan koronarokotukseen 2. heinäkuuta alkaen. Tähän ikäryhmään kuuluvien ajanvaraus alkaa kello 12. Rokotukset olivat tarjolla kesäkuun lopulla kaikille 18 vuotta täyttäneille ja 1. heinäkuuta alkaen kaikille 17 vuotta täyttäneille.

Koronarokotusajan voi varata joko verkossa tai soittamalla. Tampereen kaupunki suosittelee ensisijaisesti verkkoajanvarausta, johon on pääsy Tampereen kaupungin verkkosivulta. Verkkoajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen.

Ajanvarauspuhelin palvelee numerossa 03 5657 5777 maanantaisin ja torstaisin klo 12.30−15.30 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8−11. Rokotukset annetaan Oriveden terveyskeskuksessa.

Altistusriski Himoksella

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän mukaan maakunnassa on ilmennyt paljon Pietarista tulleita tartuntoja. Tartuntaketjujen jäljitys on toiminut hyvin, ja tilanteen katsotaan olevan hallinnassa.

Tays tiedottaa, että Himos Juhannus -festareiden yleisö on voinut laajasti altistua koronavirukselle. Osallistujien tulee hakeutua koronatestiin jo hyvin lievienkin oireiden perusteella. Altistumisriski on ollut olemassa perjantaista sunnuntaihin 24.-26. kesäkuuta päälavan katsomossa ja Nuppulanrannan mökkialueella.

Pirkanmaalla on todettu viimeisen viikon aikana 33 koronatartuntaa, jotka ovat peräisin Venäjältä. Vielä ei ole tiedossa, kuinka suuri osuus tartunnoista on deltavarianttia eli Intian varianttia. Deltavariantin on havaittu tartuttavan merkittävästi enemmän kuin aiemmat variantit.

Maakunnassa on asetettu karanteeniin Venäjän tartuntojen takia noin 150 henkilöä. Tähän mennessä on testattu neljä jatkotartuntaa. Uusia suoria tartuntoja Venäjältä ei ole enää ilmennyt.

Ei uusia rajoituksia

Pandemiaohjausryhmän mukaan jäljitys on toiminut Pirkanmaalla edelleen hyvin. Tartuntojen lähteistä on kyetty selvittämään 89 prosenttia. Uusia tartuntoja kertyi viikon ajalta kaikkiaan 75 kappaletta, mikä on parikymmentä tapausta enemmän edellisviikkoon verrattuna.

Testipositiivisuus on noussut 1,4 prosenttiin, mitä osaltaan selittävät juhannuksen ajan vähäiset testausmäärät. Pirkanmaalla 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku oli 25 tapausta 100 000 asukasta kohden. Koko maan keskiarvo oli 21 tapausta.

Lukujen perusteella Pirkanmaa on edelleen perustasolla. Ohjausryhmä ei asettanut uusia suosituksia tai rajoituksia, mutta se toivoo nyt kaikilta vastuunottoa omasta toiminnastaan.

Hygieniaohjeita ja etäisyyksiä tulee edelleen noudattaa. Ulkomaille matkustamista ei vielä suositella. Pirkanmaalla on voimassa laaja etätyösuositus elokuun loppuun saakka.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 20. heinäkuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?