Eräjärven kirkko kutsuu juhlavuoden kunniaksi tv-jumalanpalvelukseen

Vs. kirkkoherra Sauli Keskinen toivottaa kirkkokansan tervetulleeksi Eräjärven kirkon tv-jumalanpalvelukseen. Kuva: Juha Jäntti

Yleisradion kuvausryhmä taltioi jumalanpalveluksen Eräjärven kirkossa keskiviikkona 7. heinäkuuta. Jumalanpalvelus esitetään tv:ssä sunnuntaina 8. elokuuta.

Tilaisuus tv-jumalanpalveluksen toteutuksesta tuli Oriveden seurakunnalle pienoisena yllätyksenä.

– Televisiointi oli peruuntunut jossain toisessa seurakunnassa. Ylen väki oli todennut, että Eräjärven kirkko täyttää tänä vuonna 200 vuotta, ja he ehdottivat tätä meille, vs. kirkkoherra Sauli Keskinen kertoo.

– Tapahtuma tuli meille todella hyvään saumaan, kun olemme suunnittelemassa syksylle Eräjärven kirkon tasavuosijuhlia. Samalla voimme huomioida senkin, että Längelmäen kirkko tulee ensi vuonna 250 vuoden ikään.

Kesäinen Eräjärven kirkko valmistautuu syksyn 200-vuotisjuhliin. Kuva: Juha Jäntti

Vielä koronarajoituksin

Jumalanpalveluksen harjoitus alkaa kello 18.30. Varsinainen jumalanpalvelus, joka taltioidaan, alkaa kello 20.30. Kirkkokansa on tervetullut paikalle kello 19.30 alkaen.

Kirkossa noudatetaan edelleen koronarajoituksia. Osa penkkiriveistä on pois käytöstä.

– Saman perhekunnan jäsenet saavat istua vieretysten. Muutoin pyrimme pitämään huolta turvaväleistä. Myös maskisuositus on ainakin tällä hetkellä voimassa, mutta seuraamme, mikä on sen suhteen tilanne kuvauspäivänä, Keskinen toteaa.

Jumalanpalveluksen tekstit ja virret on valittu ohjelman esityspäivän mukaan. Kyseessä on 11. helluntain jälkeinen sunnuntai, jonka aiheena on ”etsikkoaikoja”.

Kiela-kuoro ja Kristallikuoro esiintyvät jumalanpalveluksessa. Sauli Keskinen saarnaa, ja liturgina toimii Henrik Pääkkönen. Kanttorina on Vesa Tulivirta ja urkurina Jari Linjama.

Eräjärven kirkon 200-vuotisjuhla on vuorossa myöhemmin syksyllä. Juhlan päivämäärää ei ole vielä päätetty. Ajankohta täsmentyy paljolti sen mukaan, miten koronatilanne muuttuu syksyä kohden.

– Valmistaudumme juhlaan teettämällä kirkossa perusteellisen siivouksen, johon kuuluu myös ikkunoiden pesu.

Eräjärven kirkon valmistumisvuosi on näkyvillä kellotornin yläosassa. Kuva: Juha Jäntti
Sauli Keskinen istahti kirkon uusien urkujen soittopöydän äärelle. Keskinen ei itse soita urkuja, mutta korva kertoo, että nämä urut soivat hienosti. Kuva: Juha Jäntti

Leave a Comment