Mäntänvuoren Terveys aloittaa Omaolo-palvelun käyttöönoton koronan oirearviosta

Mäntänvuoren Terveys laajentaa sähköisiä palveluitaan ottamalla kesäkuussa käyttöön valtakunnallisen Omaolo.fi -palvelun. Omaolosta löytyvät sosiaali- ja terveyspalvelut nopeasti ja vaivattomasti kotisohvalta käsin – ympäri vuorokauden. Omaolo arvioi asiakkaan hoidon ja kiireellisyyden tarvetta ja ohjaa tarvittaessa ajanvaraukseen, tilanteesta riippuen verkko- tai puhelinajanvaraukseen.

Palvelu auttaa seuraavissa tilanteissa:

  • yksittäisen terveysongelman tai useiden oireiden arviointi
  • terveyden ja hyvinvoinnin arviointi
  • sairauden tai sen riskien arviointi, ja
  • asiakkaan ohjaus hoidon piiriin terveyttä ja hyvinvointia edistäviin palveluihin.
Ensimmäisenä tulee käyttöön koronavirustaudin oirearvion, jonka kautta voi myös varata ajan sähköisesti koronanäytteenottoon. Syksyn mittaan palvelu laajenee, ja käyttöön otetaan myös muita oirearvioita. Palvelun avulla asiakas välttyy  turhalta jonottamiselta ja saa avun terveyshuoliisi ympäri vuorokauden. Omaolon antamat suositukset ovat aina henkilökohtaisia ja ne perustuvat ajantasaisimpaan tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja kansallisesti yhteisesti sovittuihin kriteereihin.
Omaolo toimii osoitteessa omaolo.fi, ja palvelua voi käyttää myös matkapuhelimella.

Koronanäytteenoton sähköinen ajanvaraus toimii myös Omaolon kautta

Ajan koronanäytteenottoon voi nyt varata sähköisesti omaolo.fi -palvelun kautta tai suoraan Mäntänvuoren Terveyden verkkoajanvarauksesta.
Mene ensin osoitteeseen omaolo.fi ja tee etusivulta löytyvä koronavirustaudin oirearvio. Toimi oirearvion suosituksen mukaisesti. Jos koronaoirearvio suosittaa suoraan varaamaan ajan koronanäytteenottoon, pääset omaolon kautta suoraan sähköiseen ajanvaraukseen varaamaan ajan.

Voit varata ajan sähköisesti myös verkkoajanvarauksesta (https://mantanvuorenterveys.mediatri.fi/), jos terveydenhuollon ammattilainen on ohjannut sinua varaamaan ajan, esimerkiksi jäljityksen yhteydessä.

Leave a Comment