Sairaalantien ja Mäntykalliontien risteyksen turvallisuusparannus suunnitteluun

Sairaalantien ja Mäntykalliontien risteyksen turvallisuutta on tarkoitus parantaa kevyen liikenteen kannalta. Kuva: Juha Jäntti

Oriveden kaupunki aloittaa suunnittelun Sairaalantien ja Mäntykalliontien risteysalueen turvallisuuden parantamiseksi. Asiasta on jätetty kuntalaisaloite huhtikuussa. Suunnittelu aloitetaan teknisen lautakunnan päätöksellä.

Päätösaineiston mukaan asia on tullut esille liikenneturvallisuuskyselyissä jo aiemminkin. Suunnittelutyön aloitus on viivästynyt kunnallisteknisen puolen viimeaikaisten henkilövaihdosten vuoksi.

Suojatien sijoittamista ei pidetä mahdollisena teiden risteykseen huonon näkyvyyden ja jyrkän mäen takia. Siksi arvio on, että Sairaalantien ylittävä suojatie on sijoitettava jonkin matkaa kantatien suuntaan. Sairaalantien reunaan tarvitaan tällöin uusi suojatien. Sen ja Mäntykalliontien välille on rakennettava kevyen liikenteen väylä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?