Erilainen kesän juhla

Juhannus on perinteisesti ajateltu keskikesän juhlaksi. Monen kohdalla ja mielessä se vasta aloittaa todellisen kesäkauden, vaikka nytkin on jo saatu nauttia suven ensimmäisten viikkojen poikkeuksellisestakin lämmöstä.

Tällä kertaa juhannuksen viettoon liittyy paljon tavallista suurempia asioita. Pitkän koronatalven ja -kevään jälkeen pinnassa on ollut vahva odotus siitä, että kesä tuo helpotuksen. Kesä laannuttaa epidemian, ja yli puolet kansasta on jo rokotettu. Jospa voisimme jo oikeasti päästä palaamaan vähitellen takaisin kohti sitä normaalia arkielämää, joka tuntuu melkein unohtuneen.

Elämme monella tavalla tärkeän taitekohdan tuntumassa. Tartuntaluvut ovat painuneet ilahduttavan alhaisiksi, ja ne ovat ainakin toistaiseksi pysyneet maltillisina. Kesän ja terassielämän avauksesta ei ole tosin vielä pitkää aikaa, joten kaikki vähittäisen vapautumisen vaikutukset eivät ehkä ole vielä nähtävillä.

Joka tapauksessa rajoituksia poistuu ja elämä vapautuu. Kesäiset tapahtumat tuovat ihmisiä yhteen, ja tanssilavoilla on luvassa menoa monin paikoin juhannuksesta lähtien. Suuri määrä esiintyjiä ja tapahtumajärjestäjien henkilöstöä on odottanut sitä, että tarjolla on taas töitä.

Terveysväki muistuttaa siitä, että maskit ovat edelleen tärkeitä, ja varovaisuutta on syytä noudattaa ihmisten kohtaamisissa. Tämä kaikki on tarpeen muistaa samalla, kun nautimme taas juhannuksesta. Siitä alkaa tällä kertaa paljon muutakin kuin ”vain” kesä.

Leave a Comment