Tekniikka aiheutti murheita, mutta Konsta Saarinen otti silti hyvän sijoituksen Pohjanmaa-rallissa

Konsta Saarinen on neljäntenä SM4-luokan pistetaulukossa. Kuva: Jarno Saari

Orivesiläinen 16-vuotias Konsta Saarinen oli neljäs perjantain ja lauantain aikana ajetussa SM-sarjaan kuuluvassa Pohjanmaa-rallissa. Saarinen ajaa SM4-luokassa.

Kauden kolmannessa SM-osakilpailussa ajettiin kahdeksan erikoiskoetta, joista kilometrejä kertyi 120. Saarisen luokassa ajoi 14 kuljettajaa, joista 11 selvisi maaliin saakka.

Saarinen jäi voittoon ajaneesta Juho Keski-Lammista minuutin ja 50 sekuntia. Kolmanteen sijaan Saariselta kirittävää jäi reilu puoli minuuttia. Kisassa kolmas oli Jere Pensas ja toiseksi ajoi Oskari Heikkinen.

Minuutin päähän kärjestä

Pohjanmaa-ralli alkoi perjantaina kahdella erikoiskokeella. Ensimmäisellä erikoiskokeella Saarinen kellotti luokkansa seitsemänneksi nopeimman ajan. Toisella pätkällä meno parani ja Saarinen ajoi ryhmässään neljänneksi.

Eroa kärkeen ensimmäisen päivän jälkeen oli kertynyt 17 sekuntia ja kokonaistilanteessa Saarinen oli kuudes.

Toisena kisapäivänä auton tekniikka alkoi aiheuttaa murheita. Saarinen joutui ajamaan päivän kolme ensimmäistä erikoiskoetta ilman kolmos- ja nelosvaihteita.

Saarinen jäi erikoiskokeilla kauas kärjestä ja aamun pätkien jälkeen hän oli kokonaistilanteessa kuudentena noin minuutin päässä kärjestä.

Muiden epäonnesta oli apua

Muillakin oli vaikeuksia. Perjantain pätkien jälkeen Saarisen kannoilla yhteistuloksissa olleilla Sami Korvolalla ja Walle Pajuojalla oli ongelmia heti lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella ja he jäivät kauas Saarisesta.

Kuudennella erikoiskokeella Saarisen edellä ollut Leevi Lassila ajoi ulos ja joutui keskeyttämään, joten Saarisen sija kokonaistilanteessa nousi pykälällä.

Seitsemännellä pätkällä kokonaistilanteessa kolmantena ollut Miko Kiminki ajoi pellolle. Hän pääsi takaisi tielle, mutta seikkailu vei niin paljon aikaa, että hän tippui kokonaistilanteessa Saarisen taakse yhdeksänneksi.

Päivän viimeiselle erikoiskokeelle lähdettäessä Saarinen oli kisassa neljäntenä. Erot kärkinelikon välillä olivat tuossa vaiheessa jo selkeät, joten vain toisten epäonni olisi muuttanut lopputuloksia. Saarinen ajoi viimeisellä pätkällä kahdeksanneksi nopeimman ajan, jolla hän 12,8 sekuntia pätkän ja koko ralliin voittoon ajaneesta Juho Koski-Lammista.

Saarinen on neljän osakilpailun jälkeen sarjan pistetaulukossa neljäntenä. Ralli SM-sarja jatkuu  13.-14. elokuuta Lahdessa ajattavalla Top Building Rallilla.