Koronatilanne on hyvä, mutta maskin käytöstä ei ole syytä luopua

Kasvomaskisuositus on yhä voimassa, vaikka koronatilannen on mennyt parempaan suuntaan. Kuva: Juha Jäntti

Pirkanmaan koronatilanne on tällä hetkellä hyvä. Alueella on palattu koronan kiihtymisvaiheesta perustasolle ja päivittäin todettujen tartuntojen määrät ovat olleet jo usean viikon ajan alle 15 tapauksessa.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän mukaan myös rokotukset tehoavat jo hyvin yli 70-vuotiaiden ikäryhmässä. Tästä ikäluokasta ei ole todettu yhtään tartuntaa viikkoon. Yli 50-vuotiaista jo 75 prosenttia on saanut vähintään ensimmäisen rokotuksen.

Lue lisää: Orivedellä koronarokotuksiin pääsevät 30 vuotta täyttäneet

Maskisuositus on yhä voimassa

Ohjausryhmä kuitenkin muistuttaa, että koronatilanne ei vielä ole ohi, vaikka perustasolle palaamisen myötä elämä on muuttunut vapaammaksi.

Maskisuositus on muun muassa yhä voimassa, sillä julkisissa tiloissa ei voida tietää, kuka on saanut rokotuksen ja kuka ei. Siksi esimerkiksi julkisessa liikenteessä ja takseissa sekä yleisissä sisätiloissa suositellaan edelleen maskien käyttöä.

– Kasvomaskia kannattaa yhä käyttää aina, jos lähikontakteja ei voi sisätiloissa välttää, kiteyttää johtajaylilääkäri Juhani Sand.

Maskeja käytetään aina myös koronatestiin mennessä ja sieltä palatessa sekä silloin, jos joutuu liikkumaan kodin ulkopuolella omaehtoisen karanteenin aikana.

Kun kaksi kahdesti rokotettua kohtaa yksityisissä tiloissa, tällöin maskeja ei tarvita. Kun rokotuskattavuus syksyyn mennessä selvästi paranee, maskisuosituksiakin voidaan Suomessa ja Pirkanmaalla keventää.

Ryhmä ennakoi, että laaja maskisuositus tulee olemaan voimassa siihen saakka kun koko väestössä on saavutettu riittävä rokotuskattavuus.

Enää ei kokoonnuta joka viikko

Rauhallisen koronatilanteen ja kesälomien myötä Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä kokoontuu jatkossa joka toinen viikko. Sen seuraava kokous on 29. kesäkuuta.

Myös Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä harventaa kokoontumisiaan kesän ajaksi. Ryhmä kokoontuu seuraavan keraan 30. kesäkuuta.

Ryhmät kokoontuvat tarvittaessa useammin, jos koronatilanteeseen tulee muutoksia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?