Aino Suorsa hyppäsi 315, Anna Pyykkö venytti ennätystulokseensa pituudessa

Anna Pyykkö pyrkii menestykseen seitsenottelussa. Pituushyppy kulkee hyvin, sillä Pyykkö hyppäsi uuden ennätyksensä 529. Arkistokuva: Kalle Uotila.

N19-sarjassa kilpailevan Aino Suorsan kehitys seiväshypyssä pysähtyi viime kaudella selkävamman parantamisen vuoksi.

Nyt Suorsa on päässyt ennätyskuntoon. Tampereella syntyi tulos 315 ja kesän ensimmäisissä Sisulisäkisoissa Orivedellä hän ylitti 312. Suorsa on sitkeästi harjoitellut ja se alkaa tuoda tulosta.

Suorsan tavoitteena on kauden aikana ylittää 350. Häntä valmentaa Jaakko Hassi ja Pyrinnön huippuhyppääjä Urho Kujanpää.

Oona Viljanen avasi myös kuulakauden Oriveden Sisulisäkisoissa. Toissa kesänä Kalevan Kisoissa pukattu nelikiloisen kuulan ennätys 13,27 jäi vielä rauhaan. Lähelle sitä Viljanen kuitenkin pääsi tuloksella 12,89. Viljanen joutui keväällä parantelemaan alkavaa rasitusmurtumaa, mikä rajoitti harjoittelua.

Sisulisäkisoissa seitsemänvuotiaiden poikien sarjassa Leo Nyberg juoksi 60 metriä aikaan 11,11. Viisivuotiaiden poikien sarjassa Niklas Haukioja viskaisi rakettia 4,95.

Lue lisää: Sisulisäkisat: Viisivuotiaiden tyttöjen pikamatkalla nopein oli Iines Hernesniemi

Kilpailijoita Sisulisäkisoissa oli 32. Runsaslukuisin sarja oli viisivuotiaat tytöt viidellä kilpailijalla.

Hassilla hankaluuksia Saksan reissun kanssa

Lauri Hassi juoksi 800 metriä Paavo Nurmen kisojen B-erässä. Aika 1.54,34 jäi vajaan sekunnin ennätyksestä.

N19-sarjan Anna Pyykkö hyppäsi Tampereella pituushypyn ennätyksensä 529.

Juuso Hassin 10-ottelun kilpailumatka Saksan Ratingeniin on vaarassa peruuntua. Hassi ei saa omalle lennolleen seipäitä mukaansa. Ne täytyy lennättää eri lennoilla ja hinta kuljetukseen on kolminkertainen.

Järjestäjät Saksassa yrittävät löytää hänelle sopivia seipäitä lainaksi. Jos Saksan kisamatka jää väliin, tilalle tulee ensi viikonvaihteessa 10-ottelu Seinäjoella.

Leave a Comment