Neljä vuotta elämästä esillä Kuhmoisten pääkirjastossa – näyttelyn takana on kaksikko Haverinen ja Jäntti

Kuhmoisten pääkirjastossa on kesäkuun loppuun asti esillä Orivedellä ystävystyneiden Raimo Haverisen ja Juha Jäntin taidenäyttely Neljä vuotta elämästä.

Haverisen töitä näyttelyssä ovat pronssiveistokset ja Jäntin töitä ovat valokuvat. Kummankin teokset kertovat näyttelyssä ihmiselämän käänteistä ja elämästä, johon kuuluu eroja, yhteen palaamisia, siloisia ja selkeitä ajanjaksoja sekä monttuisempia vaiheita.

Esillä oleviin töihin kaksikko on purkanut kokemaansa, nollannut tilanteita ja löytänyt taas itsensä.

– Me kumpikin olemme nähneet elämän iloja ja suruja. Yhteinen kokemuksemme on sekin, miltä tuntuu olla neljä vuotta työttömänä. Nekin ajat on selvitty, elämä on kirkastunut ja lähtenyt uudelleen lentoon, Haverinen ja Jäntti kirjoittavat näyttelyn esittelytekstissä.

Raimo Haverinen  on tehnyt työuransa teollisuuden erilaisissa työtehtävissä. Kuvanveistoon pariin hän eksyi käveltyään puolivahingossa  Pirkkalassa kuvanveistoryhmään vuonna 1987. Siitä jouduin Pirkkalan taidekouluun neljäksi vuodeksi. Pronssiveistoksia hän on tehnyt vuodesta 1993 alkaen taidevalu- ja koruvalukursseilla. Nyt hän opettaa valokuvausta ja taidevalua eri opistoissa ja opilaitoksissa.

Juha Jäntti aloitti valokuvausharrastuksen 15 ikävuoden tienoilla, 1970-luvun puolivälissä. Kuvaaminen on ollut osa Jäntin työtä hänen työskennellesään lehtialalla toimittajana ja free-kuvaajana. Jäntti työskentelee nyt Oriveden Sanomien toimittajana.

Juttua on muokattu 10.9.2021 klo 8.16: Raimo Haverisen sukunimi on korjattu Hyvärisestä Haveriseksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?