Vasemmistoliitto iloitsi siitäkin, että paikkamäärä säilyi – myös uuden valtuuston akkavalta maistui hyvältä Eräjärven vaalivalvojaisissa

Vasemmistoliiton naisvoimaa edustavat Mari Lind (vas.), Anne Kahelin ja Irma Koskela iloitsivat, ettei heidän ryhmästään lopulta vähentynyt yhtään valtuutettua. Kuva: Anne Kotipuro.

Vasemmistoliitto säilytti valtuustopaikkansa kolmessa, vaikka perussuomalaiset hengittivät vahvasti niskaan. Vasemmistoliiton kolmas valtuutettu Anne Kahelin kun oli viimeinen läpipäässyt, ja ensimmäisen valitsematta jääneen vertausluku oli todella lähellä. Neljästäkin paikasta oli rohjettu haaveilla, mutta hyvä näinkin, oli illan loppupäätelmä.

Puolueen edustus on perinteisesti ollut vahva Eräjärvellä, joten vaalivalvojaisiakin pidettiin Lounarissa. Mari Lind lähimmän tukijansa, aviomies Tero Lindin kanssa edusti siellä ainoana muualta olevia ehdokkaita.

Konkari Reijo Kahelin keräsi nytkin puolueen ehdokkaista eniten ääniä, mutta kisa viimeksi arvalla pudonneen Anne Kahelinin ja Irma Koskelan välillä piti jännitystä yllä loppumetreille asti. Valtuustopaikan otti lopulta Anne Kahelin, ja heidän väliinsä ensimmäiseksi varavaltuutetuksi kiilasi aivan lopussa Aulikki Laine, Eräjärveltä hänkin.

Tulosta oli jo ehditty puida yhdessä ja todettu, että vielä enemmän pitäisi olla somessa viestimässä ryhmän omista avauksista – eikä vain vaalien alla, vaan pitkin valtuustokautta. Mari Lindiä porukka tituleeraa super-somettajaksi.

– Näyttää tosin siltä, että rakentavia ehdotuksia esiin tuomalla saavuttaa vähemmän kuin toisten mollaamisella, heitti perään itsekin Facebookia seuraava puolueen veteraani Seppo Grönqvist.

Yhdessä mietittiin tosin sitäkin, millaiset lähtökohdat tämä antaa vaalien jälkeiselle ajalle, jossa kuitenkin pitäisi kyetä yhteistyöhön yli puoluerajojen Oriveden parhaaksi.

Reijo Kahelin antoi naisten iloita hyvästä edustuksesta ryhmässä, mutta kiinnitti huomiota huuteluun vihervassareista, joka hänen mielestään on jopa epätarkkaa: keitä siinä oikein tarkoitetaan? Toiseksi hän nosti esiin vaalimainosten tärvelyn ja lähetti terveisiä Vasemmistoliiton mainoksia repineille, että nyt sopii käydä poistamassa ne loputkin, niin säästyy vaivaa.

Ja vielä yksi vaaleihin liittymätön ilonaihekin löytyi. Lounarin yrittäjä Marko Kahelin riemuitsi siitä, että vihdoin saa laulaa ja tanssia, edellisestä karaokesta onkin kulunut jo ihan liikaa aikaa!

Leave a Comment