Koronarokotusajan voi varata nyt myös verkosta – Mäntänvuoren Terveyden ajanvaraus avautui kaikille 45 vuotta täyttäneille

Koronarokotukset Juupajoella ovat edenneet uuteen ikäryhmään. Kuva: Anne Kotipuro.

Ajan koronarokotukseen voi tästä eteenpäin varata myös verkkoajanvarauksen kautta, kertoi Mäntänvuoren Terveys tiedotteessaan perjantaina. Lisäksi rokotukset ovat edenneet seuraavaan ikäryhmään, vähintään 45-vuotiaisiin.

Sähköisen ajanvarauksen voivat tehdä kaikki kulloinkin rokotusvuorossa oleviin ikä- tai riskiryhmiin kuuluvat kuntalaiset. Rokotusryhmään kuuluminen tarkistetaan rokotuspaikalla.

Saapuvien rokotteiden määrä tiedetään noin viikkoa etukäteen, ja aikoja ajanvaraukseen avataan tämän aikataulun sekä THL:n ohjeistaman rokotusjärjestyksen mukaisesti. Mikäli verkkoajanvarauksessa ei näy rokoteaikoja, aikoja ei silloin ole vapaana. Linkki ajanvaraukseen löytyy myös Mäntänvuoren Terveyden etusivulta.

Rokotukset toteutetaan kulloinkin käytettävissä olevalla rokotevalmisteella. Verkkoajanvarauksessa on selkeästi näkyvillä, mikä rokotevalmiste on kulloinkin käytössä.

Myös Juupajoelle ja Vilppulaan avataan näitä verkossa varattavia aikoja. Rokotuspaikka näkyy ajanvarauksen yhteydessä. Pääasiallisena rokotuspaikkana Mäntänvuoren Terveydellä toimii Länsi-Koskelan koulu Mäntässä.

Ajanvaraus on tällä hetkellä avoinna seuraaville ryhmille:

  • 45-vuotiaat ja tätä vanhemmat eli vuonna 1976 ja tätä aiemmin syntyneet.
  • Sairauden tai tilan vuoksi riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 16 vuotta jo täyttäneet ja tätä vanhemmat.

Rokotusajan voi edelleen varata myös puhelimitse ajanvarausnumerosta 050 375 6505. Tämä numero on vain koronarokotusten ajanvarausta varten. Puhelinajanvaraus on avoinna ma–to klo 8.30–15.30 ja perjantaisin sekä arkipyhien aattoina klo 8.30–14.15.

Ajan voi varata myös Pihlajalinnan terveyssovelluksen chatin kautta. Terveyssovellus palvelee kunta-asiakkaita terveyskeskuksen aukioloaikojen mukaisesti.

Tehosterokotuksen voi siirtää vain pakottavasta syystä

Ensimmäisen rokotuksen yhteydessä annetaan aika tehosterokotukseen 12 viikon päähän. Ajan voi siirtää vain pakottavasta syystä kuten sairastumisen vuoksi, Mäntänvuoren Terveydestä painotetaan.

Tehosterokotus annetaan aina samassa paikassa kuin ensimmäinen rokote. On erittäin tärkeää noudattaa annettua tehosterokotuksen aikaa. THL:n ohjeen mukaan tehosteväliä mRNA-rokotteilla ei pidä alittaa. Rokotteita saapuu kullekin viikolle tarkka määrä laskettuna tehosteannoksia varten. Matkat ja muut menot tulisi järjestää sen mukaan, että rokotukseen tullaan ajallaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?