Harrikka on jo päässyt tallista ulos, mutta kilometrejä on kertynyt vain vähän – kehnosta ajotahdista ei pidä huolestua, jos kesään mahtuu muuta antoisaa

Jaana Ala-Lahti

Se on kuulkaas nyt niin, että tästä kesä voi alkaa!

Vuodenkierto on kääntynyt virallisesti kesäkuun puolelle, joten surkuttelut sikseen. Nyt voi vihdoinkin ryhtyä kesän toteuttajaksi. Listat siis esiin, joita olette talven aikana kirjoittaneet sillä ajatuksella, että kunhan kesä tulee, niin kyllä lähtee.

Moni motoristi antaa viimeistään vappuna periksi kaipaukselleen ja käy herättämässä kaksipyöräisensä jälleen henkiin. Mikä onkaan se fiilis, kun moottori murahtaa ensimmäisen kerran pitkän talven jälkeen!

Minä en vappuajelulle lähtenyt. Sää oli silloin sitä Suomen tyypillisintä, vähän koleaa, vähän sateista.

Minä annoin kaipaukselleni periksi jo vähän aiemmin. Harrikka pääsi ulos tallista jo huhtikuussa ja nainen sen selkään. Mutta vain kerran. Kilometrejä ajoreissulla kertyi niin vähän, että mittari ei pyörähdä uudelle tuhatlukemalle vielä vuosiin, jos ajotahti jatkuu yhtä kehnona.

Tämän kesäkirjoituksen ensimmäinen rivi on lainattu lähes suoraan Valvomon kappaleesta Mikä kesä. Se julkaistiin vuonna 2006. Kappaleessa muun muassa kehotetaan tanssijaa nostamaan jalkaa ja pääsemään rytmiin, hypnoosiin ja transsiin.

Koska Suomen kesä on lyhyt, kohdistuu sen viettämiseen suuria odotuksia. Pitää tehdä sitä ja tätä, ehtiä sinne ja tuonne, käydä läpi pitkäksi muodostunutta listaa.

Jospa tänä kesänä ei oltaisikaan niin pilkuntarkkoja. Annetaan rytmin viedä ja iloitaan kesästä, vaikka kaikki suunnitelmat eivät toteutuisikaan.

Jaana Ala-Lahti

Kirjoittaja on Oriveden Sanomien päätoimittaja, joka aikoo ottaa kesällä rennosti.

P.S. Tänä kesänä aion nauttia kesäpäivistä samalla tavalla kuin viime vuonna eli kunnostaen vanhaa hirsitaloa Etelä-Pohjanmaalla. Lisäksi aion käydä verestämässä suunnistustaitojani iltarasteilla.

Leave a Comment