Stallone katkaisi Parvelan Retun voittoputken – Vieskerin rinnalle nousu jäi muutamasta sentistä kiinni

Parvelan Retun pitkä voittoputki katkesi torstaina Jokimaan raveissa. Kovan kilvanjuoksun jälkeen lähdön voittajaa jouduttiin selvittämään maalikameran kuvasta. Retu hävisi niukasti ykköseksi julistetulle Stallonelle.

Eräjärveläisori oli ravannut 29 peräkkäistä voittoa ja seuraava voitto olisi nostanut orin peräkkäisten voittojen Suomen ennätystä pitävän Vieskerin rinnalle.

Lue lisää: Parvelan Retu palvellut ahkerasti tammoja – Seinäjoelta tuli tärkeä voitto ja kauden pääkilpailu pian edessä

Jo ennakkoon hevosen valmentaja ja osaomistaja Petri Laine arvioi, että ennätyksen haltuun ottaminen ei ole kirkossa kuulutettua. Lähdössä oli mukana tämän hetken kovimmat viisi- ja kuusivuotiaat suomenhevoset.

Jännitystä lähdössä riitti alusta vielä pitkälle maalilinjan ylittämisen jälkeen.

Retun kanssa 20 metrin takamatkalta lähtenyt Iikka Nurmosen ohjastama Stallone otti nopeasti kärjen kiinni. Ensimmäisen kierroksen täytyttyä Hannu Torvisen ohjastama Retu lähti nostamaan sijoitustaan.

Kun matkaa maaliin oli 850 metriä, oli Retu noussut johtavan rinnalle. Kärkeen ori nousi, kun matkaa maaliin oli 700 metriä. Stallone oli tullut koko ajan tiukasti Retun perässä ja juoksi Retun rinnalla sen otettua johtopaikan.

Vielä maalisuoralle tultaessa näytti siltä, että Retu ottaa voiton. Se oli selkeästi toistaa rataa edennyttä Stallonea edellä. Loppusuoran Stallone tuli kuitenkin kuin lentämällä. Lopulta Retu ja Stallone tulivat niin tasapäin maalitolpalle, että voittajaa ei pystytty heti julistamaan.

Maalikamerakuvan tarkastuksen jälkeen voittajaksi julistettiin lopulta Stallone. Eroa Retuun oli vain muutama sentti.

Stallonen valmentaja Ossi Nurmonen oli lähdön voittajahaastattelussa hiukan surullinen Retun puolesta.

– Tavallaan olen surullinen, kun olisin halunnut Retulle sen 30 voittoa. Mutta Stallone teki kyllä hienoa työtä, hän kommentoi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?