Nuorten asioiden parantamista ja frisbeegolfia – Sami-Petteri Ahola haluaa tuoda nuorta verta valtuustoon

Sami-Petteri Ahola
Sami-Petteri Ahola haluaa olla mukana kehittämässä etenkin nuorille harrastustoimintaa. Hän kannattaa esimerkiksi moposuoran perustamista Orivedelle. Kuva: Markus Puolakanaho.

Sitoutumaton vihreiden kuntavaaliehdokas Sami-Petteri Ahola tulee vastaan ovella ja toivottaa tervetulleeksi sisään kotiinsa.

Vapaapäivää viettämässä ollut 26-vuotias Ahola kertoo, että tällä hetkellä arki pyörii kuntavaalien lisäksi myyjän osa-aikatyön ja frisbeegolfharrastuksen parissa. Hän kertoo odottavansa vaaleja pienellä jännityksellä, mutta luottavaisin mielin.

– Luotto on ehkä nyt vähän kovempi kuin edellisissä vaaleissa, nuori mies kertoo vaalien odotuksesta.

Ehdokkaaksi Ahola lähti, koska kunnallispolitiikka ja vaikuttaminen kiinnostaa. Hän kokee, että valtuustoon olisi hyvä saada vaihtelevuuden vuoksi nuorta verta. Kuntapolitiikassa Aholalle on tärkeintä sosiaali- ja terveyspalveluiden toimivuus sekä vanhusten ja nuorten hyvinvointi. Hän kokee myös harrastusasiat olennaisiksi.

– Nuoret on ykkösasia ehdottomasti, Ahola tähdentää.

Aholalla on aiemmin 4-5 vuoden kokemus Oriveden nuorisovaltuustosta toisena varapuheenjohtajana. Hän on ollut myös edustajana kaupungin teknisessä lautakunnassa nuorisovaltuuston kautta.

Vihreät hän valitsi puolueekseen, koska kokee puolueen arvojen olevan linjassa omiensa kanssa. Myönteisyys lapsia ja nuoria kohtaan, sosiaalisuus ja ystävällisyys ovat luonteenpiirteitä, jotka Ahola kokee omikseen.

Hän on ehdolla sitoutumattomana ehdokkaana, koska tällöin hän kokee voivansa ilmaista vapaammin mielipiteitään ilman puolueelta tulevaa vaikuttamista.

– Tällainen niin sanottu varotoimi, Ahola tokaisee.

Nuorille toimintaa

Konkreettisena toimena hän haluaisi olla mukana toteuttamassa nuorille moposuoraa, jolla saataisiin mopolla ajelu pois Oriveden keskustasta. Moposuoralla nuoret saisivat ajella ja temppuilla vapaammin. Esimerkiksi Kontiolahdessa moposuoraprojekti toteutui.

– Myös erilaisia tapahtumia haluaisin olla kehittämässä lisää, hän kertoo.

Ahola haluaisi tuoda myös Orivedelle lisää asukkaita. Pukalan virkistysmetsä on Aholan mukaan hyvällä mallilla, mutta hän haluaa, että luontoalueisiin satsattaisiin kaupungissa vielä enemmän.

Ehdokas kaipaisi Orivedelle lisää asukkaita ja työpaikkoja.

– Yrittäjiä voisi tänne houkutella esimerkiksi alentamalla vuokratasoa, hän ehdottaa.

Aholan mielestä olisi huikeaa, jos yritykset uskaltaisivat ottaa enemmän nuoria töihin. Tässä voisi hänen mukaansa auttaa palkkatuki yrityksille tai työkokeilu.

Frisbeegolf tärkein harrastus

Viisi vuotta frisbeegolfia harrastanut Ahola käy heittämässä kiekkoa kahdesta kolmeen kertaa viikossa. Hän harjoittelee myös tavoitteellisesti tiettyjä lajin osa-alueita.

– Keväällä treenailin puttailua ja lähestymisheittoja. Talvella kävin parissa viikkokisassa Jämsässä heittelemässä, Ahola tarkentaa.

Hän kertoo myös, että pandemian salliessa nyt keväällä ja kesällä olisi tarkoitus käydä kiertämässä viikkokisoja Pirkanmaalla. Oriveden omaa frisbeegolfseuraa Ahola haluaa olla mukana perustamassa.

– Jos ei nyt ihan puheenjohtajatasolla, niin ainakin jäsenenä, hän kertoo.

Lajiin selvästi perehtynyt Ahola on myös mukana talkoissa Oriveden DiscGolfParkin kehittämisessä. 18-väyläinen rata on hänen mielestään potentiaalinen vähintään paikallisten viikkokisojen järjestämiseen. SM-tason kisoihinkin voisi olla mahdollisuus.

Ennen pandemiaa Ahola on käynyt myös pelaamassa salibandyä ja käynyt uimassa. Luonto ja eräharrastus on myös ehdokkaalle tärkeää.

Koko ikänsä Orivedellä asuneen Aholan on saanut kaupunkiin jäämään esimerkiksi hyvät palvelut, luonto, rauhallisuus ja Tampereen läheisyys.

– Ja osittain myös velvollisuus kotipaikkakuntaa kohtaan, hän naurahtaa.

Leave a Comment