Unettomia öitä moporallin vuoksi – lukija kysyy, miten moinen hurjastelu yleisillä teillä on edes mahdollista

Ympäri maata pyörii tänä päivänä moporallit, jotka aiheuttavat vaaratilanteita ja teiden lähistöillä asuville ihmisille unettomia öitä.

Moporalli alkaa Orivedellä arkipäivisin, sitten kun koulu päättyy iltapäivällä. Koulun jälkeen rynnätään kaupungin keskustaan kaksi tai jopa kolme rinnan, matkalla vielä keulitaan.

Toinen meluhuippu tapahtuu iltaisin kello yhdentoista paikkeilla ja voi kestää aamutunneille asti. Vaikuttaa ryhmäkokoontumiselta ainakin lauantain vastaisina öinä.

Mopoissa ja kevareissa on virityksiä, jotka aiheuttavat älyttömän kimeän äänen, joka pitää lähistön asukkaat öisin unettomina.

Lauantaiaamuisin voi mennä Keskustiellä, Aihtiantiellä ja Kääjäntiellä katsomaan, minkälaisia vedätyksiä edellisenä yönä on tehty. Kaistoja vaihdellen ja ympyröitä paikallaan tehden poltetaan kumia ja samalla syntyy asukkaiden levon estävät äänet. Näitä häiriöpaikkoja on muuallakin.

Poliisien valvonta on olematonta. Nyt yritetään käräyttää mopoja ja moottoripyöriä osana muuta liikennevalvontaa. Poliisi on laatimassa vuoden loppuun mennessä suunnitelman, jossa pureudutaan myös mopojen ja moottoripyörien valvonnan kehittämiseen.

Kaksipyöräisten laittoman muokkaamisen valvonnassa avainasemassa ovat moottoripyöräpoliisit, joita ilmeisesti on vähän.

Miten moinen hurjastelu yleisillä teillä on mahdollista? Mielestäni nuorten vanhempien tulisi selvittää omille junioreilleen ajamisen käytöstapoja.

Edelleen, voisiko kouluissa tehdä enemmän valistusta asiallisesta liikkumisesta muita kansalaisia vaarantamatta ja häiritsemättä.

Keskustan asukas

Leave a Comment