Suomi-neidon vatsanväänteet

Neito on kärsinyt pitkään koronaepidemian kourissa. Siitä tunnutaan jollain lailla selvittävän.

Kauppaa käydään kansainvälisillä markkinoilla kuin viimeistä päivää. Bidenin laskettua biljoonat tukitaalat liikkeelle ja Kiinan ärhennellessä valtavine resursseineen idässä. Taloustieteilijät ennustelevat jo hintoja nostavaa inflaatiota.

Aikoinaan demaripomona ollut Antti Rinne kasasi itselleen mieleisen hallituksen. Sitä on nimitelty milloin milläkin naisen sukupuolisuuteen viittaavalla nimellä.

Pääministerin kansikuvaimagolla homma on toistaiseksi toiminut. Oppositiossa kokoomuslaiset ovat äänestämässä itseään vastaan ja perussuomalaiset hääräävät gallup-johtonsa innoittamana.

Muuten hallituksen taival on kulkenut farssista farssiin. Hallituksesta pois jätetyt perussuomalaiset ovat juuri vetäneet soololaulun eduskunnassa. Tosin sitä kuuntelivat vain he itse.

Jos Halla-Aho tuolla tempulla meinaa saada tulosta kuntavaaleissa, niin outoa väkeä hän on haalimassa. Luulisi hymyn hyytyvän, kun puhuja lyö asioissa päätänsä seinään.

Nykyinen edustuksellinen demokratia Suomi-neidolla ei ole parhaimmillaan. Siihen saattaa olla eräänä syynä vaihtelevin ohjeistuksin hoidettu koronapolitiikka. Asiat ovat ikään kuin karanneet hanskasta. Siinä on unohtunut Marinin neuvottelema pitkän ajan rahoituskehys, jonka vain vanha kaasuputkikonkari Paavo Lipponen muistaa.

Voi olla, että poliittinen tilanne selkeytyy jo viikon aikana ja neidon vatsavaivat saavat lääkettä.

Eelis Pulkkinen

geologi, eläkkeellä

Kuntavaaliehdokas

Keskusta (sit.)

Leave a Comment