Loppuhuipennuksen vuoro

Puolueet jättivät kesäkuulle siirrettyjen kuntavaalien uudet ehdokaslistat viime viikon tiistaina. Ehdokaslistat vahvistetaan tällä viikolla ja samalla selviää, millä numerolla kukin ehdokas alkaa vaalikamppailua käydä.

Kovin suuria muutoksia ehdokaslistoihin ei tullut. Juupajoella ehdokkaiden määrä kasvoi kahdella ja Orivedellä uusia ehdokkaita tuli 11. Ehdokkaiden kokonaismäärä ei kuitenkaan noussut Orivedellä samassa suhteessa, sillä kaksi ehdokasta oli päätynyt luopumaan ehdokkuudestaan.

Vaalien siirto kesäkuulle oli ehdokasasettelun suhteen yhtä lailla uhka kuin mahdollisuus. Puolueet saivat lisäaikaa ehdokashankintaan. Samalla kuitenkin kasvoi riski siitä, että jo ehdokkaaksi saaduista henkilöistä joudutaan luopumaan. Orivedellä ja Juupajoella tästä selvittiin kuitenkin siis vähillä vaurioilla.

Jos vaalikevät on ollut pitkä puolueille, niin sitä se on ollut myös varmasti äänestäjille. Väsymykseen ei kuitenkaan ole varaa, sillä nyt alkaa loppuhuipennus. Kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa 26. toukokuuta ja varsinainen vaalipäivä on 13. kesäkuuta. Silloin selviää, ketkä ehdokkaista ovat kuntalaisten luottamuksen arvoisia.

Leave a Comment