Koronarajoituksiin helpotusta: Koolla saa olla 50 henkilöä, lapset ja nuoret pääsevät kisaamaan ulkona

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä linjasi tiistaina, että yksityisissä tilaisuuksissa voi nyt olla 50 henkilöä kerrallaan turvallisuusohjeita noudattamalla.

– Yksityisetkin tilaisuudet tulee järjestää turvallisuusohjeita noudattaen, etenkin, jos joukossa on vielä rokottamattomia henkilöitä. Kahden metrin turvavälin noudattaminen on tärkeää muistaa edelleen myös työpaikoilla, joissa etätyötä ei voi tehdä, pandemiaohjausryhmä tähdentää tiedotteessaan.

Pandemiaohjausryhmän mukaan aikuisten ryhmissä tapahtuva harrastustoiminta voidaan aloittaa ulkona turvaohjeita noudattaen korkeintaan 50 henkilön ryhmissä. Aikuisten ryhmäharrastustoimintaa sisätiloissa ei edelleenkään suositella.

Uimahallit ja maauimala voidaan avata eläkkeellä oleville. Asiakasmäärä tulee sopeuttaa niin, että turvavälit voidaan säilyttää myös pesu- ja pukuhuonetiloissa.

Lasten ja nuorten liikuntaharrastuksissa voidaan aloittaa sarja- ja kilpailutoiminta ulkotiloissa. Sisätiloissa lapset ja nuoret voivat harrastaa korkeintaan 20 henkilön ryhmissä, kunhan THL:n ja OKM:n turvallisuusohjetta muilta osin noudatetaan.

Myös yleisötilaisuuksissa rajana 50 henkilöä

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti tiistaina, että se jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamista alueellaan kesäkuun alkuun asti. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella osallistujamäärä on rajoitettu 12. toukokuuta lähtien enintään 50 henkilöön.

Vielä 11. toukokuuta asti alueella oli voimassa kymmenen henkilön kokoontumisrajoitus.

Avin tiedotteessa todetaan, että tapahtumia voi järjestää sallitulla osallistujamäärällä, jos ne pystytään järjestämään terveysturvallisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä ja päätöksessä mainittuja edellytyksiä noudattaen.

– Jotta rajoituksia ja suosituksia voidaan hallitusti purkaa, tämä edellyttää kaikilta vastuunkantoa voimassa olevien rajoitusten ja erityisesti suositusten jatkuvasta noudattamisesta, avista painotetaan.

Pirkanmaalta todettiin viime viikolla 84 tartuntaa

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 84 tartuntaa, joista 64:n lähde eli 76 prosenttia pystyttiin selvittämään.

Perhepiiristä tai samasta taloudesta kertyi kaikkiaan 38 tartuntaa. Yksityisistä juhlista kertyi kuusi tartuntaa neljästä eri tilaisuudesta. Myös ulkomailta tuli kuusi tartuntaa.

Työpaikoilta saatiin viisi tapausta kolmesta eri työpaikasta. Sukulaisten ja ystävien tapaamisista tuli kolme tartuntaa. Alakoulusta tuli kaksi ja yläkoulusta yksi tartunta. Lisäksi todettiin kolme muuta yksittäistä tapausta.

Viime viikolla ei todettu yhtään tartuntaa harrastuksista, hoivayksiköistä eikä päiväkodeista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?