Koulun seinätöherrysten tekijää selvitellään valvontakameroiden tallenteista – tapahtuneesta on ilmoitettu myös poliisille

– Näin räikeitä töhrimisiä ei ole aiemmin tehty Rovastinkankaan koululla, vs. rehtori Kirsi Iitti-Koskinen arvioi. Kuva: Juha Jäntti

Rovastinkankaan koulun ja piharakennuksen seiniin ilmaantui ilmeisesti spraymaalein maalattuja töherryksiä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Kookkaita maalauksia oli tehty yhteen koulun seinään ja kahteen puuverhoillun ulkorakennuksen seinään.

Teksteissä on viittauksia kouluun ja koulukiusaamiseen. Mukana on myös väkivaltaisempaa sanastoa.

– Täällä on ollut joskus jotain pienempää töhrimistä, mutta ei mitään näin räikeää. Tämä on nyt aivan uusi juttu, vs. rehtori Kirsi Iitti-Koskinen kertoi tiistaina.

Koululla pidetään tapahtunutta samanlaisena ilkivaltana, jota kohdistuu aika-ajoin julkisiin kohteisiin ja myös koulurakennuksiin. Töhriminen ei tuo mitään muutoksia koulun normaaliin elämään ja toimintaan.

Seinien töhrimisestä on ilmoitettu poliisille, koska mukana on väkivaltaan viittaavaa sanastoa. Kuva: Juha Jäntti

Tapahtumat ja tekijä tai tekijät ovat mahdollisesti nähtävissä valvontakameroiden tallenteista. Iitti-Koskinen on lähettänyt pyynnön viikonvaihteen tallenteiden tutkimisesta.

– Koska maalatuissa teksteissä on mukana väkivaltaan viittaavia ilmaisuja, olen ilmoittanut asiasta poliisille, Iitti-Koskinen totesi.

Koululta on lähtenyt kaupungin tilapalveluiden suuntaan pyyntö saada töhrityt seinät puhtaiksi mahdollisimman nopeasti. Koulurakennuksen osalta tarvitaan tiiliseinän ja rappauksen puhdistamista. Ulkorakennuksen puuverhous vaatinee uutta maalia pintaan. Seinien käsittely on luvassa keskiviikoksi.

Puhdistuksesta ja mahdollisesta maalaustyöstä aiheutuu kaupungille kustannuksia. Korvausvastuita tarkastellaan tarkemmin, jos töhryjen tekijä saadaan selville.

Töhryjen tekijää tai tekijöitä selvitetään valvontakameroiden tunnisteiden avulla. Kuva: Juha Jäntti

Leave a Comment