Kävelykipinä syttyi Länkipohjassa, ja nyt kerätään kilometrejä syksyyn asti – tavoitteena miljoona kilometriä

Lea ja Esko Katajamäki lähtivät mökiltä Talviaisista Kävelykipinän avaustapahtumaan Länkipohjaan. Kuva: Leena Lähdesmäki

Suomen Latu ja Tahko Pihkala -seura ovat haastaneet kaikki suomalaiset kävelemään toukokuussa.

Latuyhdistykset, urheiluseurat, kunnat, järjestöt ja liikeyritykset haastetaan järjestämään kävelytapahtumia ja keräämään kilometrejä 4.–25. toukokuuta kaikkialla Suomessa Kävelykipinä-tempauksella.

Eikä liikkuminen siihenkään lopu: reippailua voi jatkaa aina syksyyn asti ja kerätä samalla omalle yhdistykselle tai joukkueelle mahdollisimman paljon kilometrejä Kävelykilometrikisaan, jonka tavoitteena on yhdessä koota miljoona kävelykilometriä. Toukokuun alkuun mennessä kisaan oli ilmoittautunut jo liki 2 000 joukkuetta.

Jo useamman vuoden yhteisiä keskiviikkolenkkejä harrastanut Eläkeliiton Längelmäen yhdistys on ottanut haasteen vastaan ja starttasi oman Kävelykilometrikisansa lauantaina. Aloitustempaukseen osallistuikin lähes 30 liikkujaa.

Jämsäläiset Leila ja Esko Katajamäki lähtivät mukaan tuttuun kävelyporukkaan innokkaasti. Heille kuntoilu on jokapäiväistä, sillä vuoden aikana tulee täyteen noin tuhat hiihto- tai kävelykilometriä.

– Yhteisissä lenkeissä tärkeää on sosiaalisuus ja mukava porukka, miettii Leila Katajamäki.

– Ja hyvät vetäjät! kehuu Esko Katajamäki.

Eläkeliiton Längelmäen yhdistys lähti isolla joukolla mukaan Kävelykipinään ja aina syksyyn jatkuvaan Kävelykilometrikisaan. Kuva: Leena Lähdesmäki

Reitin varrella ajatuksia herättäviä kysymyksiä

Eläkeliiton joukko onkin pitänyt kiinni yhteisistä ulkoiluhetkistä jopa kovilla pakkasilla ja huonoilla keleillä.

– Vain muutaman kerran pahimman koronan aikana jätettiin väliin. Ulkona on helppo pitää kiinni turvaväleistä, laskeskelee Alpo Eeli.

Lauantaina valittavana oli useampikin reitti muutamasta kilometristä alkaen. Reitin varrella on myös ajatuksia herättäviä kysymyksiä, joiden äärelle voi jäädä hengähtämään ja pohdiskelemaan yhdessä.  Reittimerkinnät rasteineen ovat paikoillaan aina toukokuun 25. päivään saakka.

Pirjo ja Alpo Eeli saivat pitkäaikaisesta hallitustyöskentelystä Symppis ry:ltä muistamisena päärynäpuun. Kuva: Leena Lähdesmäki

Juttua on muokattu 10.5.2021 klo 17. 15: Jutun kirjoittajaksi on korjattu Leena Lähdesmäki.

Leave a Comment