Hautakankaan peruskorjaussuunnitelma nähtäville – tehtävänä 450 metrin kunnostamista odottava pätkä

Kunnallistekniikan rakentamissuunnitelmat Hautakankaantien kunnostamattoman osuuden peruskorjauksesta ja hulevesilinjan rakentamisesta ovat nyt nähtävillä, ja töihin on tarkoitus päästä kesälomakauden jälkeen.

Korjattava osuus sijaitsee kantatie 58:n länsipuolella, ja viime vuonna siellä uusittiin vesihuoltoa. Kyseinen katu on routinut jo aiemminkin, ja nyt sen kerrokset uusitaan. Ensi vuonna on Petäjätien peruskorjauksen vuoro.

– Rakennettavan katuosuuden pituus on 450 metriä, ja se ulottuu Petäjätiestä aiemmin peruskorjattuun kohtaan saakka. Kadun kuivana pysymisestä huolehditaan ohjaamalla hulevedet eli sulamis- ja sadevedet sivuojia ja putkitusta rakentamalla Petäjätien kautta avo-ojaan, kertoo tekninen johtaja Antti Jortikka.

Hulevesiviemärin pituus on 396 metriä ja muovisia hulevesikaivoja tulee 16 kappaletta.

– Peruskorjauksen yhteydessä ei tarvitse rakentaa katuvalaistusta, sillä valot on saneerattu muutama vuosi sitten, Jortikka jatkaa.

Hautakankaantien peruskorjauksen ja hulevesilinjan rakentamisen kokonaiskustannusarvio on 249 000 euroa. Työohjelman mukaan se aiotaan tehdä omajohtoisena työnä ja omilla työntekijöillä niin, että paikallisia yrittäjiä käytetään kaivuutöissä ja maa-ainesten siirrossa.

Oriveden tekninen lautakunta hyväksyi suunnitelmat näytteille laitettavaksi.

Leave a Comment