Rokotuksia tarjolla Orivedellä viisikymppisistä lähtien, uimahallin avaamista ja aikuisten harrastuksia tarkastellaan ensi viikolla 

Orivedellä koronarokotusaikoja on tällä hetkellä kaupungin tiedotteen mukaan melko hyvin saatavissa. Niitä voivat varata tällä hetkellä yli 50-vuotiaat eli vuonna 1971 tai sitä aiemmin syntyneet orivesiläiset sekä vielä rokottamattomat 16–64-vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat.

Myös yli 70-vuotiaan kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja voi varata ajan rokotukseen, jos hänellä on päätös omaishoidon tuesta, muistutetaan kaupungilta.

Ajan voi varata joko verkossa tai soittamalla. Ajanvarauspuhelin palvelee numerossa 03 5657 5777 maanantaisin ja torstaisin kello 12.30−15.30 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 8−11.

Sähköiseen ajanvaraukseen pääsee Tampereen kaupungin verkkosivujen kautta otsikosta Koronarokotukset Orivedellä. Verkkoajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Rokotuksia annetaan Oriveden terveyskeskuksessa ja Eräjärven terveysasemalla. Eräjärven terveysasemalle voi varata ajan vain soittamalla.

Kokoontumisrajoitus edelleen 10 henkeä

Aluehallintoviraston määräys 10 henkilön kokoontumisrajoituksesta on voimassa 16. toukokuuta saakka.

Pirkanmaan koronanyrkki keskustelee kokoontumisrajoituksesta, aikuisten ryhmäharrastuksista, uimahalleista sekä ylioppilas- ja muista päättöjuhlista ensi viikolla. Oriveden lukiossa vanhojentanssit on jo päätetty siirtää pidettäväksi 27. elokuuta.

Koronatartunnat ja ilmaantuvuus laskeneet Pirkanmaalla

Uusia koronatartuntoja kertyi Pirkanmaalla huhtikuun viimeisellä viikolla lähes puolet vähemmän kuin edellisviikolla.

Oriveden kaupungin tiedotteen mukaan 14 vuorokauden ilmaantuvuus on laskenut 55:een 100 000 asukasta kohden. Testipositiivisuus oli 1,1 prosenttia. Sairaalakuormitus on hyvin hallinnassa. Tätä taustaa vasten Pirkanmaan valmiustyöryhmä eli koronanyrkki linjasi tiistaina, että Pirkanmaa on palannut takaisin kiihtymisvaiheeseen.

Rokotukset ovat edenneet Suomessa hyvin ja rokotteita ollaan saamassa entistäkin enemmän tulevien viikkojen aikana.

Tällä hetkellä Suomeen saadaan noin 300 000–350 000 rokotetta viikossa. Lähiviikoille ennakoidaan parhaimmillaan 500 000 rokotetta viikossa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?