Jätehuoltoyhtiön alueelta kuljetettiin viime vuonna yli 81 000 kuutiota lietettä jätevedenpuhdistamoille – nyt lietekuljetuksista on menossa tarjouskilpailu

Pirkanmaan Jätehuolto on aloittanut lietekuljetusten kilpailutuksen toimialueellaan. Kuljetukset kilpailutetaan uudelleen edellisen urakkakauden päättymisen vuoksi.

Yhtiö pyytää nyt tarjouksia asumisessa syntyvän lietteen noudosta kiinteistöjen keräysvälineistä ja kuljetuksesta tilaajan osoittamiin vastaanottopakkoihin.

Hankinta koskee Oriveden ja Juupajoen lisäksi Parkanon, Ikaalisten, Mänttä-Vilppulan, Ruoveden, Pirkkalan, Vesilahden, Lempäälän, Pälkäneen, Kangasalan, Tampereen sekä Pohjois-Ylöjärven alueella olevien asuinkiinteistöjen lietekuljetuksia.

Kokonaisarvo 3,5 miljoonaa euroa

Hankinta toteutetaan hankintalain mukaisesti EU-kynnysarvon ylittävänä hankintana. Hankkeen kokonaisarvo on arviolta 3,5 miljoonaa euroa.

Hankinnasta järjestettiin alkuvuodesta markkinavuoropuhelu, johon alueella toimivat lietekuljetusyrittäjät kutsuttiin mukaan. Markkinavuoropuhelun tavoitteena on edistää hyvien ja kestävien ratkaisujen ja tapojen käyttöönottoa julkisissa hankinnoissa.

– Toimialue on jaettu erikokoisiin urakka-alueisiin pääasiassa kuntarajojen mukaan ja tarjous voi koskea yhtä tai useampaa aluetta. Tämä mahdollistaa kaikkien toimijoiden tasapuolisen mahdollisuuden osallistua tarjouskilpailuun, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon tekninen päällikkö Timo Varsala.

Tyhjennyksiä lähes 20 000 kappaletta

Lietteiden keräys siirtyi Pirkanmaan Jätehuollolle vuoden 2017 alusta.  Sako- ja umpikaivotyhjennykset on tilattava Pirkanmaan Jätehuollolta Nokian kaupungin aluetta lukuun ottamatta.

Yhtiön tiedotteen mukaan vuonna 2020 lietekaivotyhjennyksiä tehtiin 19 600 kappaletta ja jätevedenpuhdistamoille toimitettiin käsiteltäväksi lietteitä yli 81 000 kuutiota.

Vuonna 2019 tyhjennyksiä tehtiin 17 500 kappaletta ja puhdistamoille toimitettiin lietettä noin 72 600 kuutiota.

Hankinnasta on julkaistu ilmoitus julkisten hankintojen HILMA-palvelussa huhtikuun loppupuolella. Tarjoukset tulee jättää sähköisesti toukokuun loppuun mennessä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?