Koronatilanteessa näkyy myönteisiä merkkejä – museot ja kirjastot voidaan avata

Koronatilanne kohenee vähitellen. Kasvomaskeja on kuitenkin syytä vielä käyttää. Kuva: Juha Jäntti

Pirkanmaan koronatilanne on edennyt viikon ajan myönteiseen suuntaan ja tartuntojen määrä on puoliintunut edellisviikosta, kertoo Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän linjauksen mukaan Pirkanmaan museot ja kirjastot voidaan nyt avata hygieniaohjeita noudattaen.

Niin ikään vuonna 2002 ja myöhemmin syntyneet voivat tällä viikolla aloittaa lajinmukaisen harjoittelun ulkoliikunnassa ilman ryhmäkokorajoitusta.

Jos tilanne jatkuu suotuisana, ensi viikolla tarkastellaan aikuisten ryhmäliikuntaharrastusten mahdollistamista ulkona sekä uimahallien, kylpylöiden ja yleisten saunojen tilannetta.

Lue lisää: Uusi ikäryhmä mukaan koronarokotuksiin Orivedellä – kaikki 50 vuotta täyttäneet voivat varata nyt aikoja

Pirkanmaalla koronaviruksen ilmaantuvuus kuluneen kahden viikon ajalta on 55 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Fimlabin analysoimista näytteistä positiivisten osuus oli viime viikon perusteella 1,2 prosenttia.

Pandemiaohjausryhmän mukaan Pirkanmaa siirtyy koronaluokittelussa leviämisvaiheesta takaisin kiihtymisvaiheeseen.

Viime viikolla alueella todettiin 102 koronatartuntaa. Niistä pystyttiin jäljittämään 80 prosenttia eli 82 tapausta.

Samassa taloudessa asuvilta tai perhepiiristä todettiin viime viikolla 37 tapausta ja sukulaisten tai ystävien tapaamisesta 19 tapausta. Työpaikoilta todettiin kahdeksan tapausta seitsemältä eri työpaikalta.

Vapaa-ajan harrastuksista tuli kaksi tartuntaa. Päiväkodeista tuli kaksi ja kouluista kaksi tartuntaa. Ulkomailta tuli viisi tartuntaa. Muita tartuntalähteitä oli seitsemän.

Viime viikolla 40 prosenttia sairastuneista oli edeltävästi karanteenissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?