Vastaa kyselyyn: Mitä mieltä olet Oriveden osallistumisesta Tampereen kulttuuripääkaupunkihankkeeseen?

Onko Tampere yhdessä 19 muun pirkanmaalaisen kunnan kanssa vuoden 2026 kulttuuripääkaupunki? Valinta tapahtuu 2. kesäkuuta. Kuva: Juha Jäntti

Tampere ja 19 muuta Pirkanmaan kuntaa ovat jättäneet lopullisen hakemuksensa valintakisaan vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Kisassa ovat Suomen osalta mukana Tampere, Oulu ja Savonlinna. sekä Savonlinna jättivät viime viikolla lopulliset hakemuksensa opetus- ja kulttuuriministeriöön. Valinta tehdään 2. kesäkuuta.

Hankkeen käynnistäjänä on toiminut Tampereen kaupunki. Valmistelua on tehty yhteistyössä mukana olevien kuntien kanssa. Kunnat ovat sitoutuneet asukasluvun mukaisilla osuuksilla hankkeen kustannuksiin. Jos valinta osuu kohdalle, vastineeksi on luvassa monipuolista kulttuuritarjontaa myös yksittäisten kuntien tasolla.

Hankkeen merkitystä perustellaan myös sillä, että se voi tuoda merkittävästi uutta virtaa maakunnan elinkeinoelämään. Vastaavat hankkeet muualla Euroopassa ovat tuoneet kulttuuripääkaupungeille pysyvää taloudellista hyötyä.

Tampereen lisäksi hankkeessa ovat mukana Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.

Vastaa kyselyyn ja kerro, onko mielestäsi paikallaan, että Orivesi on mukana kulttuuripääkaupunkihankkeessa. Voit myös kertoa perustelusi ja senkin, mitä hanke mielestäsi voisi tuoda maakuntaan ja Orivedelle.

[wpforms id=”20421″]

Leave a Comment