Vanhuksen luona pääsee nyt vierailemaan vapaammin – Mäntänvuoren Terveys muistuttaa, että varotoimista on kuitenkin vielä pidettävä tarkasti huolta

Kertakäyttöisiä kasvomaskeja

Vierailulle vanhuksen luo pääsee nyt vapaammin, mutta hygieniaturvallisuudesta on yhä huolehdittava. Vierailun aikana on muun muassa käytettävä maskia. Kuva: Juha Jäntti

Läheiset pääsevät nyt vierailemaan vapaammin vanhuspalveluiden ympärivuorokautisen hoidon ja palveluasumisen yksiköissä sekä terveyskeskussairaalassa, tiedottaa Juupajoen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista vastaava Mäntänvuoren Terveys.

Vierailuja voidaan nyt toteuttaa vapaammin, sillä ikäihmisten rokotuskattavuus on jo suhteellisen hyvä.

Tiedotteessa todetaan, että vierailuja asukkaan luona rajoitetaan vain, jos tartuntatautilääkäri on määrännyt asukkaan tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin tai eristykseen.

Vierailut on tehtävä turvallisesti

Vierailut toteutetaan kuitenkin edelleen tarkkojen hygieniavarotoimien mukaisesti. Vierailijoille annetaan myös ohjeet turvalliseen vierailuun, kun hän on tulossa toimintayksikköön.

Vierailijan on huolehdittava käsihygieniasta ja hänen on käytettävä tapaamisen ajan kirurgista suunenäsuojusta, jos sille ei ole terveydellistä estettä. Lisäksi vierailijan pitää yli kahden metrin turvaväli muihin asukkaisiin ja henkilökuntaan.

Vierailut pyritään myös järjestämään niin, että vierailijan ei tarvitse turhaan liikuskella yhteisissä tiloissa.

– Jos yksikössä on meneillään tartuntataudille altistumisen takia tartuntojen selvitys tai jonkun tartuntataudin aiheuttama epidemia, suosittelemme, että asukkaiden luona ei silloin vierailla kuin erikseen henkilökunnan kanssa sopien, Mäntänvuoren Terveys ohjeistaa.

Kotilomat ovat mahdollisia

Asukkaiden kotilomalla käynti on nyt myös mahdollista.

Jos vierailun aikana ilmenee koronaan viittaavia oireita, on siitä ilmoitettava hoitoyksikköön ennen sinne palaamista.

Mäntänvuoren Terveys suosittelee, että yhteyttä läheisiin kannattaa kuitenkin yhä pitää sähköisten viestintäkanavien kautta ja puhelimitse.

Juupajoella todettuja tartuntoja todella vähän

Juupajoelta on yli vuoden kestäneen epidemian aikana todettu kuusi koronatartuntaa.

Lue lisää: Koronatartunnat: Juupajoen lukema nousi yhdellä

Juupajoella ensimmäisen koronarokotteen on huhtikuun loppuun mennessä saanut 34,5 prosenttia asukkaista. Toisen rokotteen on saanut 2,3 prosenttia asukkaista. Tiedot perustuvat THL:n rokotusrekisteriin.

Lue lisää: Koronarokotukset ulottuvat Juupajoella nyt 60 vuotta täyttäneisiin

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?