Kukaan ei ole profeetta omalla maallaan – siitä huolimatta Oriveden lukion opiskelijat ylistävät, kuinka hyvä lukio paikkakunnalla on

Oriveden lukion oppilaskunta, hallitus
Oriveden lukion opiskelijakunnan hallituksen jäsenet

Oriveden nuoret ovat siinä onnellisessa asemassa, että toisen asteen opiskelupaikoista voi valita: on paitsi oman kaupungin lukio ja Tredun Oriveden toimipiste, myös muita lukioita ja ammattikouluja siedettävän kulkumatkan päässä.

Ysiluokkalaisella on kolme hyvää syytä lähteä Orivedeltä opiskelemaan muualle:

1) Vuorokaudessa on turhia tunteja ja rakastaa joukkoliikennevälineissä istumista.

2) Ei kestä kotiväkeä, joten haluaa muuttaa pois kotoa.

3) Unelmaopiskelupaikka on ammattikoulun ala, jota Oriveden Tredun toimipiste ei tarjoa.

Sen sijaan lukio-opetuksen perässä ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan – paitsi jos tärkein kriteeri on se, että on hienoa sanoa opiskelevansa Tampereella.

Oriveden lukio on niin hyvä lukio, että meille tulee opiskelijoita muualta Suomesta, valtaosa erikoislinjojen perässä. Mutta kaiken kivijalkana on erinomainen yleislukio.

Teemailtapäivänä oppilaskunta kysyi lukiolaisiltamme, mikä on parasta Oriveden lukiossa. Näin opiskelijamme vastasivat:

Yhteisöllisyyden tunne, jokainen tuntee kuuluvansa joukkoon. Opettajilla ja oppilailla on lyömätön yhteys. Täällä on aina todella kannustava ja tsemppaava ilmapiiri, myös vuosikurssien kesken.

Laadukkaat opettajat. Lukion sijainti keskellä kylää: helppo kulkea liikuntapaikoille ja kauppaan. Opettajien läheiset välit mahdollistavat yhteistyön aineiden välillä. Rehtorin ja apulaisrehtorin yhteistyö tuo hyvän ilmapiirin.

Opettajat tuntevat oppilaansa, mikä helpottaa oppimisen tukemista. Oppilaiden kesken vallitsee hyvä ja humoristinen ilmapiiri.

Kaksi asiaa nousee yli muiden: lämmin ja turvallinen ilmapiiri sekä laadukas, monipuolinen opetus, jossa opiskelijat otetaan huomioon yksilöinä.

Vertailupohjaa löytyy niiltä opiskelijoilta, jotka ovat aloittaneet toisaalla ja jatkaneet opintojaan Orivedellä. Heidän mukaansa Oriveden lukiossa saa todella ammattitaitoista ja laadukasta opetusta.

Vaikka koulumme ei keiku lukiovertailujen kärkikastissa, taitavimmat abiturienttimme kirjoittavat älliä. Lukiomme vahvuus on siinä, että myös heikommista mutta motivoituneista opiskelijoista saadaan ylioppilaita.

Mitä sanovat lukiomme entiset opiskelijat ja sijaisopettajat?

Entiset opiskelijat ylistävät sitä pohjaa, minkä Oriveden lukio on heille antanut jatko-opintoihin ja elämään. Esimerkiksi oppilaskunnassa on voinut oikeasti vaikuttaa lukion asioihin. Sijaiset hehkuttavat, että Oriveden lukiossa on paras opettajainhuone, missä he ovat työskennelleet.

Ei ihme, että me olemme tyytyväisiä ja ylpeitä Oriveden lukion opiskelijoita. Harmi, että kukaan ei ole profeetta omalla maallaan.

Kolumnin ovat kirjoittaneet yhteistyönä Oriveden lukion opiskelijakunnan hallituksen jäsenet, joista osa toimii myös Oriveden lukion hyvinvointiagentteina. 

Leave a Comment