Juupajoella rokotukseen pääsevien joukkoa laajennettu riskiryhmään 2 kuuluviin – aikoja on edelleen hyvin tarjolla

Tämä luku THL:n karttasovelluksessa kertoo yli 70-vuotiaiden rokotettujen osuuden Juupajoen kaikista sen ikäisistä. Kaikista juupajokelaisista 30,4 % on saanut ensimmäisen rokotteen.

Terveydenhuollosta Juupajoella vastaava Mäntänvuoren Terveys tiedotti keskiviikkona, että koronarokotusaikoja on nyt hyvin tarjolla, joten riskiryhmään 2 kuuluvien rokotukset on laajennettu uuteen ikäryhmään.

Nyt rokotusvuorossa ovat kaikki 65 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat henkilöt, 16 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat riskiryhmään 1 kuuluvat henkilöt sekä uusimpina rokotettavina 18 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat riskiryhmään 2 kuuluvat henkilöt.

Juupajoella rokotuskattavuus on viikossa kohentunut jonkin verran. Viime viikolla Juupajoella kannettiin huolta riskiryhmiin kuulumattomien iäkkäimpien laiskasta hakeutumisesta rokotuksiin, vaikka kaikkia ikäihmisiä on lähestytty puhelimella. Tiistaina 13.4. yli 80-vuotiaista rokotteen oli saanut Juupajoella 67,5 prosenttia, kun monessa kunnassa kaikki sen ikäiset oli jo rokotettu.

– Viimeviikkoinen patistelu auttoi hiukan ja viikon ajat saatiin hyödynnettyä. Edelleen yli 80-vuotiaiden rokotuskattavuus on kuitenkin alhaisempi kuin muualla Pirkanmaalla, tämän viikon puolivälissä se näyttää olleen 77,3 prosenttia, kertoo perusturvajohtaja Anne Tuovila.

Edistystä on siis kuitenkin tapahtunut kymmenisen prosenttiyksikköä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?