Kevään merkkejä: Kattohaikara on bongattu, Oriselältä jäät lähteneet

Kattohaikarasta on tehty lähiseudulla havaintoja viikonlopun ja alkuviikon aikana.

Mervi Harju soitti Oriveden Sanomien toimitukseen maanantaina ja kertoi nähneensä kattohaikaran Juupajoella Salokunnan suunnalla sunnuntaina. Lintu oli tepastellut pellolla ja Harju oli ennättänyt ottaa siitä myös valokuvia.

Facebookin Orivesi-ryhmässä kerrottiin maanantaina tehdyssä päivityksessä, että kattohaikara oli nähty Ysitien varrella Jämsään päin mentäessä. Lintu oli lepäillyt ennen Karttimin ohituskaistaa sijaitsevan valopylvään päällä.

Oriselkä puolestaan on vapautunut jäistä lauantaina 17. huhtikuuta illansuussa. Havainnosta Oriveden Sanomille viestitti lehden lukija.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?