Kaupungilla on haku päällä – kuntalaisten tarpeettomat villasukat ovat nyt enemmän kuin tarpeen

Villasukkapuu
Lahjoitetuista villasukista tehdään Orivarsan viereen villasukkapuu. Sitä varten sukkia voi lahjoittaa tämän viikon ajan. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Oriveden kaupungilla on haku päällä. Se etsii nyt käyttäjilleen tarpeettomia ja kaapin nurkkaan täytteeksi jääneitä villasukkia. Niille halutaan tarjota uusi elämä katutaideteoksen osana.

– Villasukkataideteoksen tarkoituksena on tuoda Villasukkakaupunkia näkyvämmin kuntalaisten keskuuteen ja katukuvaan. Samalla haluamme myös muistuttaa, että Villasukkapääkaupunki ei ole vain talveen liittyvä juttu, villasukkakoordinaattori Ulpu Aho kertoo.

– Totta kai toivomme, että taideteoksesta tulee myös maamerkki, joka hiukan yllättää, herättää huomiota ja jota niin kuntalaiset kuin matkailijat pysähtyisivät valokuvaamaan ja jakamaan näkemäänsä somessa.

Katutaideteoksia voi tulla myös useita ja erilaisia, mutta nyt Aho keskittyy ensimmäisen teoksen toteuttamiseen. Se nousee Orivarsan lähettyville.

– Kadun varressa on puu, josta aiomme tehdä villasukkapuun. Sitä varten tarvitsemme nyt kuntalaisilta apua. Kaupungin työntekijöiden kaapeista emme saa tarpeeksi sukkia kasaan, Aho naurahtaa.

Keräyskori on kaupungintalon aulassa

Villasukkalahjoituksia kerätään kaupungintalon aulassa. Siellä on kori, johon itselleen ylimääräiset villasukat voi jättää.

– Tähän tarkoitukseen kelpaavat kaikenlaiset villasukat vauvan sukista aikuisten sukkiin. Ne voivat olla myös väreiltään ja kuvioiltaan ihan mitä tahansa, Aho ohjeistaa.

Sukkavarastojen penkomisessa kannattaa kuitenkin pitää kiirettä. Keräys päättyy nimittäin jo tämän viikon perjantaina.

Sukkia lahjoittavat voivat myös halutessaan osallistua kirjapalkinnon arvontaan jättämällä sukanvarteen yhteystietonsa.

Logo näkyy jo monen liikkeen ovessa

Villasukkapääkaupunkia on jo nyt tuotu kuntalaisten keskuuteen ja katukuvaan. Aho on jakanut liikkeille ja yrityksille Villasukkapääkaupunki-logosta tehtyjä tarroja. Niitä yrittäjät ovat kiinnittäneet muun muassa liikkeidensä ulko-oviin.

– Tarroista olemme saaneet jo hyvää palautetta. Jos sellainen jostakin puuttuu, niin yhteys vain minuun, niin tarra toimitetaan perille, Aho sanoo.

Lisää näkyvyyttäkin on tulossa. Kaupungintalon ja torin lipputangoissa liehuvat nimittäin pian Villasukkapääkaupungista kertovat mainosjulisteet.

Villasukat
Keräykseen voi lahjoittaa kaikenlaisia, itselleen tarpeettomia sukkia. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Leave a Comment