Lapset pääsevät palaamaan harrastuksiinsa maanantaina – nuorten harrastustoiminnan ja kevään juhlien kohtalo ratkeaa ensi viikolla

Kertakäyttöisiä kasvomaskeja

Koronarajoituksia aletaan höllentää asteittain Pirkanmaallakin tartuntamäärien käännyttyä laskusuuntaan. Kuva: Juha Jäntti

Pirkanmaalla parempaan suuntaan kääntynyt koronatilanne mahdollistaa sen, että vuonna 2008 ja sitä aiemmin syntyneet lapset voivat palata ryhmäharrastuksiin maanantaista 19. huhtikuuta alkaen. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä käsitteli asiaa tiistaina.

Sekä Oriveden kaupunki että Juupajoen kunta kertovat tiedotteissaan noudattavansa pandemiaohjeisryhmän linjauksia.

Lasten harrastustoiminnassa on voimassa edelleen opetus- ja kulttuuriministeriön turvaohjeistus. Harrastajat voivat kokoontua enintään kymmenen henkilön ryhmissä, ja ohjaajilla tulee aina olla kasvomaski harrastustilanteissa. Harrastuksissa noudatetaan myös turvavälejä ja hyvää hygieniaa.

Pandemiaohjausryhmä tarkastelee vuonna 2007 ja sitä aiemmin syntyneiden nuorten harrastustoiminnan vapauttamista ensi viikolla. Samalla linjataan myös vanhojentanssien järjestämisestä sekä tarkastellaan ylioppilas- ja muiden kevään juhlien järjestämistä.

Muut koronarajoitukset ja -linjaukset ovat voimassa huhtikuun loppuun asti. Yleisö- ja yksityistilaisuuksissa on voimassa enintään kuuden hengen kokoontumisrajoitus.

Myös liikuntatilat ja muut yleiset tilat ovat kiinni huhtikuun loppuun asti. Kirjastoissa on mahdollista nopea materiaalin nouto ja palautus.

Vierailuja sairaaloissa ja terveyskeskusten vuodeosastoilla ja muissa terveydenhuollon yksiköissä rajoitetaan edelleen.

Voimassa on myös laaja kasvomaskisuositus yli 12-vuotiaille sekä kansallinen etätyösuositus.

Orivedellä kaksi uutta tartuntaa kolmessa viikossa

Pirkanmaalla edeltävien 14 vuorokauden ilmaantuvuus on laskenut alle 66 tapaukseen 100 000 henkilöä kohti. Koko maassa ilmaantuvuusluku on edelleen yli 100.

Pirkanmaan testipositiivisuus kahden viikon ajalta oli tiistaina 2,4 %, joka oli lähellä koko maan keskiarvoa (2,6 %). Uusia tartuntoja todettiin suurin piirtein sama määrä kuin edellisviikolla, 185 kappaletta. Jäljitys onnistui 75 prosentissa tartuntatapauksista. Tartuntoja on edelleen ollut eniten nuorilla aikuisilla.

Orivedellä on viimeisten kolmen viikon aikana todettu vain kaksi uutta koronatartuntaa. Koko epidemian aikana varmistettuja tautitapauksia on Orivedellä nyt yhteensä 40.

Juupajoella uusia koronatartuntoja ei ole tullut ilmi maaliskuun alun jälkeen. Varmistettujen koronatartuntojen kokonaismäärä Juupajoella on viisi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?