OrPolla on kahdeksan pelaajan runko koossa – uusimmat sopimukset on tehty kolmen nuoren pelaajan kanssa

Ada Aronen, OrPo
Ada Aronen jatkaa OrPossa kolmen vuoden sopimuksella. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

OrPon ensi kauden naisten liigajoukkue vahvistui viime viikolla kolmella tyttömaajoukkuetason pelaajalla.

Ada Aronen (18-177) teki kolmen kauden mittaisen sopimuksen. Jessika Mursulan (18-184) sopimuksen pituus on 1+1 ja Liisa Rinta-Tassin (18-183) sopimuksen muoto on 1+2.

OrPolla on näin kasassa kahdeksan pelaajaa, joista saadaan joukkueelle runko. Joukkue on nuori ja täynnä kehityskykyisiä, lentopalloon satsaavia pelaajia.

Intoa uuteen kauteen riittää

Vilppulan Tähden kasvatti Ada Aronen pelasi jo viime kauden OrPossa hakkurin tontilla. Isidora Ubavic söi hänen peliaikaansa, mutta mänttäläinen pääsi myös näyttämään taitojaan.

– Olen tyytyväinen kauteen ja innolla olen valmis jatkamaan uudelle kaudelle OrPossa. Olen kehittynyt omassa pelaamisessa huomattavasti. Vastaanottoni oli syksyllä surkeaa, mutta nyt se toimii. Lisää voimaa pitää kehittää lyöntipeliin, Aronen kertoo.

– Minua kiinnostaa pelaajana yleispelaajan tontti enemmän kuin hakkurina pelaaminen. Haaveena on maajoukkueeseen pääsy ja mahdollisesti ulkomailla pelaaminen.

Aronen on juniorivuosinaan saavuttanut useita SM-mitaleita beach volleysta. Se kertoo pelaajan liikkuvuudesta.

Aronen valmistuu lastenhoitoon suuntautuneeksi lähihoitajaksi keväällä. Hän asuu Tampereella ja hakee sieltä myös töitä.

Jessika Mursulalla on edessään kaksi lukuvuotta Oriveden lukiossa. Kuva: Mika Putkisaari

OrPoon on helppo tulla

Jessika Mursula on Töysän Vedon kasvatti ja monipuolinen urheilija. Kuulantyönnössä hän on voittanut N16-sarjassa suomenmestaruuden toissa kesänä. Hän viihtyy myös uima-altaassa kilpailumielessä.

Lentopalloon Mursula lähti tosissaan mukaan Kuortaneen lentopallolukiossa, jonka joukkueessa hänellä on takana kolme kautta.

– Jatkan Oriveden lukiossa kaksi lukukautta, kuten myös OrPon liigajoukkueessa. Toivottavasti saamme hyvää peliä aikaan, niin että kehitys näkyy ensi keväänä. Tänne on helppo tulla, sillä tunnen jo entuudestaan useamman pelaajan. Ulkomaille tekee mieli, kun saan taitotasoni riittävän korkealle.

Mursula pelaa keskipelaajan tonttia. Voimakkaana pelaajana hän laittanee myös vastustajan hyökkäykset aisoihin, joten Netta Rekola saa kaverin torjujatontille.

Liisa Rinta-Tassi tulee OrPon joukkueessa hakkurin rooliin. Kuva: Mika Putkisaari

Rinta-Tassi toivoo mukaan ulkomaalaisvahvistusta

Hakkuri Liisa Rinta-Tassi on Kurikan Ryhdin kasvatti. Hän on käynyt Kuortaneen lentopallolukiota kolme vuotta ja käy viimeisen vuoden Oriveden lukiossa.

– OrPon liigajoukkueeseen liittyminen on tavallaan toinen kehitysaskel lentopallon parissa. Ensimmäinen oli Kuortaneen lukiossa ja sen joukkueen toiminnassa. Haluan kehittyä niin korkealle kuin pystyn. Kiikarissa ovat ulkomaan kentätkin. Yksi taitava ulkomaalaispelaaja OrPon joukkueessa olisi hyvä opastaja ja innoittaja nuorille, korkealle pyrkiville pelaajille, Rinta-Tassi totesi.

Mursula ja Rinta-Tassi muuttavat asumaan Orivedelle.

Leave a Comment