Haluatko oppia soittamaan saksofonia, viulua tai vaikkapa rumpuja? – haku Merikanto-opiston uusiksi oppilaiksi on alkanut

Uusien oppilaiden hakuaika Merikanto-opistoon on alkanut. Elokuussa alkaviin opintoihin uusia oppilaita otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Hakuaika on alkanut 12. huhtikuuta.

Ensisijaisesti soitinopintojen oppilaspaikat on tarkoitettu 6-12-vuotiaille ja lauluopintojen 13-17-vuotiaille hakijoille, mutta myös aikuiset voivat hakea oppilaaksi. Yli 18-vuotiaalle opintopaikka kuitenkin myönnetään vain, mikäli nuorempia hakijoita ei ole riittävästi.

Orivedellä soitinvalikoimaan kuuluvat viulu, alttoviulu, sello, huilu, klarinetti, saksofoni, piano, kitara, vaskipuhaltimet ja lyömäsoittimet. Lisäksi opetusta on tarjolla laulussa.

Juupajoen soitinvalikoimaan kuuluvat piano, kitara ja viulu.

Pian päättyvä lukuvuosi on taiteen perusopetuksessa Merikanto-opistossa ollut opettelua ja sopeutumista pandemia-ajan toimintatapoihin. Soitonopetus on kuitenkin lähes koko lukuvuoden ajan voinut pyöriä lähiopetuksena, Merikanto-opistosta kerrotaan.

Opiston tiedotteessa todetaan, että soitonopetus tapahtuu pääosin henkilökohtaisilla soittotunneilla, jotka on tilapäisistä ryhmätoimintaan kohdistuvista rajoituksista huolimatta voitu pitää käynnissä. Lukuvuoden kulku on siis vallitsevasta tilanteesta huolimatta ollut ilahduttavan normaali.

Konsertit on marraskuusta alkaen toteutettu videokonsertein, joiden harjoitteleminen ja tallentaminen on ollut tärkeä uusi kokemus sekä oppilaille että opettajille. Orkesterit ja ryhmät ovat ajoittain olleet etäopetuksessa, mutta niidenkin toiminta on kuitenkin jatkunut säännöllisenä.

– On ollut hienoa, että tavoitteellinen musiikinopetus- ja harrastustoiminta on monen muun harrastuksen ja vapaa-ajan toiminnan keskeytymisestä huolimatta saatu jatkumaan näin onnistuneesti koko lukuvuoden ajan. Toimintaa on jouduttu muuttamaan sangen vähän, vaikka tietysti hygieniaan, henkilömääriin ja oppilaiden oleskeluun opetustiloissa on jouduttu kiinnittämään eri tavalla huomiota kuin aiemmin. Silti kaikki on sujunut hyvin ja turvallisesti, toteaa Merikanto-opiston rehtori Tiina Vuori lukuvuoden kulusta kertovassa tiedotteessa.

Yksi kommentti

  1. carlosjohn

    Tarvitsetko lainaa, tarjoamme lainaa välittömällä online-hyväksynnällä,
    *henkilökohtainen laina
    * yrityslaina,
    * auto laina,
    *opintolaina
    * Yrityslaina
    jne. … annamme 1000 dollaria – 60 000 000 dollaria. dollareina tai euroina lainassamme on 3% korko ja voimme myöntää lainaa mihin tahansa päin maailmaa …. jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä whatsappin kautta: +256756543536 tai sähköposti: christharmonyloanfund@gmail.com

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?