Riskiryhmäläiset pääsevät taas Juupajoella varaamaan rokotusaikoja – yli 80-vuotiaiden alempi rokotuskattavuus huolettaa

Koronarokotusten ajanvaraus Juupajoella ja Mänttä-Vilppulassa avautui tällä viikolla kahdelle uudelle ryhmälle: 16–64-vuotiaille riskiryhmään 1 kuuluville ja yli 60-vuotiaille riskiryhmään 2 kuuluville. Rokotettavia riittää edelleen myös yli 65 vuotiaissa ja jopa yli 80-vuotiaissa, jotka muualla alkavat olla jo kokonaan rokotettu.

– Tämän suurimmassa kuolemanriskissä olevan ryhmän kattavuus on selkeästi heikompi kuin naapureissa, ja siitä meillä on erityinen huoli. Taustalla on ehkä tietämättömyyttä ja pelkoakin. Suunnilleen kaikki heistä on kuitenkin puhelimella tavoitettu ja tarjottu rokotusta, jonka voi saada vaihtoehtoisesti myös kotiin, ellei jaksa terveyskeskukseen lähteä. Toivomme myös omaisten varmistavan asiaa iäkkäiltä läheisiltään, Anne Tuovila sanoo.

Käytä rokotuksiin tarkoitettuja ajanvarausnumeroita, älä hoitajien normaalia puhelinpalvelua

Ykkösriskiryhmään kuuluvat ne 16 vuotta täyttäneet henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Heihin kuuluvat elinsiirron tai kantasoluhoidon saaneet, aktiivisessa hoidossa oleva syöpäpotilaat, vaikeaa puolustusjärjestelmän häiriötä, vaikeaa kroonista munuaissairautta tai vaikeaa kroonista keuhkosairautta sairastavat. Tähän ryhmään kuuluvat lisäksi lääkehoidossa olevat tyypin 2 diabeetikot ja henkilöt, joilla on Downin oireyhtymä.

Riskiryhmän 2 rokotukset aloitetaan yli 60-vuotiaista.

Rokotusajan voi varata puhelimitse rokotuksen omista ajanvarausnumeroista 050 375 6505 tai 040 574 1434 päivisin tai Pihlajalinnan terveyssovelluksen chatin kautta. Yksi vaihtoehto on jättää yhteystiedot ja tieto rokotusryhmään kuulumisesta sähköpostilla osoitteeseen Koronarokotus.mvt@pihlajalinna.fi hoitajan yhteydenottoa varten. Tähän osoitteeseen voi myös laittaa rokotuksiin liittyviä kysymyksiä ja tiedusteluja.

Hoitajien normaali puhelinpalvelu on varattu muille ajanvarausasioille, sitä kautta ei saa rokotusaikoja.  Rokotusten laajentuessa uusin ikäryhmiin yllä mainitut ajanvarausnumerot voivat olla alkuun ruuhkautuneet.

Juttua on muokattu 13.4. klo 11.30: Lisätty tietoa eri kuntien ja ikäryhmien rokotuskattavuudesta ja hyvinvointijohtajan vetoomus rokotukseen hakeutumisesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?