OrPon pelaajarinki alkaa hahmottua – kolmen tutun pelaajan kanssa on tehty jo sopimukset

Oriveden Ponnistuksen liigajaosto on allekirjoittanut kolmelle päättyneen kauden pelaajalle uudet sopimukset. Libero Emilia Putkisaari, keskipelaaja Netta Rekola ja yleispelaaja Annukka Paloniemi jatkavat uraansa OrPossa.

Varhaiskasvatuksen opettajaksi Tampereen yliopistossa opiskeleva Emilia Putkisaari (22-167) jatkaa kolme kautta kestävällä sopimuksella OrPossa.

Putkisaaren voi sanoa olevan ikiOrPo. Hän on pelannut vain yhden kauden muualla, toissa kaudella Hämeenlinnan Lentopallokerhossa. OrPossa hän on pelannut jo kuusi kautta. Saavutuksina on yksi SM-pronssi ja Suomen Cupin mestaruus.

Putkisaari pelasi viime kauden Sanna Häkkisen vanavedessä kakkosliberona. Suoritustaso nousi kauden aikana lähelle Häkkisen tasoa.

– Pitkät pelaajasopimukset ovat hyvä asia. Joukkue pysyy paremmin koossa ja kehittyy paremmin yhteistyöhön. Nyt valmistaudutaan paineettomasti tulevaan kauteen, Putkisaari sanoo.

Tuttu porukka luo pohjaa uuteen kauteen

Netta Rekola on myös OrPon kasvatti. Rekola (22 -183) on pelannut Mestaruusliigaa kolme kautta. Hän aloitti pelaamisen liigatasolla jo 14-vuotiaana.

– Pyrin kehittämään pelissäni vastuunkantoa, jota keskipelaajalta vaaditaan. Potentaalia kehittymiseen löytyy. Pitkät pelaajasopimukset vaikuttavat hyvältä. Joukkue hioutuu paremmin yhteen. Valmentaja ja pelaajat viime kaudelta antavat pohjan tulevaisuuden kehittämiseen.

– Pelasimme joukkueena hyvin jo viime kauden. Loukkaantumiset estivät menestyksen. Tuttu valmentaja ja paljon jo aiemmin OrPossa pelanneita luo pohjaa tulevaan kauteen. Ulkomaille siirtymistä jatkossa en sulje pois. Kesätöissä olen Tampereella ja talvella teen keikkatöitä, Rekola toteaa.

Paikka aloituskuusikossa tavoitteena

Jos Emilia Putkisaari on uskollinen yhden seuran pelaaja, Annukka Paloniemi (25-178) on hakenut kotia monesta joukkueesta.

Vesilahden Visan kasvatti on pelannut SM-liigaa Kuortaneella, LP Kangasalla, Kuusamossa ja LP Vampulassa ennen Orivedelle tuloaan. Nyt oikea koti löytyi OrPosta. Toinen kausi Orivedellä alkaa 1+1 -sopimuksella.

Paloniemen ainoa SM-mitali on vuoden 2018 pronssi Kangasalan kaudelta.

–Olen tavoitellut aloituskuusikon paikkaa sitkeästi. Viime kaudella se onnistui OrPossa. Ja nyt on tarkoitus jatkaa siellä. Laitahyökkääjien pelipaikka on aina tiukan kilpailun alla. Se on tienattava. Viime kaudella sain vastuuta ja se kehitti, Paloniemi kertoo.

Paloniemi joutui aloitussyöttörumbaan, jonka hän kesti ihailtavasti ja samalla vastaanoton laatu kasvoi tuntuvasti. Paloniemen aloitussyötöt olivat koko kauden tuloksekkaita.

– Lähtökohta pelata kotimaisilla pelaajilla ensi kausi on hieno. Jos kehittyvää, käypää pelaajamateriaalia ei löydy riittävästi, voisi tulla kysymykseen yksi ulkomaalainen pelaaja, esimerkiksi viime kauden hakkurina pelannut Isidora Ubavic, jonka kehityskaari kevättä kohden kasvoi huimasti, Paloniemi toteaa.

Paloniemi valmistuu vuoden päästä luokanopettajaksi. Hänellä ei ole hinkua ulkomaille. Aloituspaikka pelaavassa kuusikossa on motivoiva.

Kreikkalainen valmentaja Nikolaos Gitzekos on jakanut joukkueeseen jo valituille henkilökohtaiset harjoitusohjelmat.

Leave a Comment