Oriveden Sanomat palasi keskustaan – muutto uusiin tiloihin on nyt lähestulkoon tehty

Oriveden Sanomat
Opasteet Oriveden Sanomien uusin tiloihin vielä puuttuvat, mutta nekin aikanaan oviin saadaan, lupaa päätoimittaja Jaana Ala-Lahti. Uusiin tiloihin Oriveden keskustaan lehti muutti huhtikuun alussa. Kuva: Sari Heliövaara

Oriveden Sanomat on muuttanut uusiin toimitiloihin.

Lehden toimipiste on viime viikon torstaista lähtien sijainnut Oriveden keskustassa Säästöpankin talon toisessa kerroksessa. Sijainti Oriveden keskustassa palvelee paremmin niin lehden asiakkaita kuin toimitusta.

Uusissa tiloissa työskentelee koko lehden henkilökunta eli tilaajapalvelusta vastaava Annukka Ahlgren, myyntineuvottelija Tanja Kervinen, toimittajat Anne Kotipuro ja Juha Jäntti sekä päätoimittaja Jaana Ala-Lahti.

Lisäksi lehdessä on tällä hetkellä toimitusharjoittelijana Sari Heliövaara.

Opasteet uusiin tiloihin vielä puuttuvat, mutta asiakkaat pääsevät lehden tiloihin rakennuksen Orivarsan puoleisessa päädyssä olevan oven kautta. Samasta ovesta on kulku myös Metsähallituksen toimistoon.

Koronatilanteen vuoksi lehden asiakaspalvelu on kuitenkin toistaiseksi suljettu. Vierailun sijaan yhteyttä kannattaakin ottaa puhelimitse tai sähköpostitse.

Myös toimitukseen ja myyntiin saa parhaiten yhteyttä puhelimitse ja sähköpostitse, sillä koronatilanteen vuoksi toimittajat ja myynti ovat mahdollisimman paljon etätöissä. Yhteisiin työtiloihin kokoontumista on pyritty välttämään jo vuoden ajan.

Koronatilanteen vuoksi myös tupareiden tai avoimien ovien päivän järjestäminen siirtyy myöhempään ajankohtaan.

Oriveden keskustaan lehti muutti Lehdistön alueelta, missä Oriveden Sanomat ja Oriveden Kirjapaino ovat toimineet yhteisissä, vuonna 1985 Lehmilaidantien varrelle valmistuneissa tiloissa. Tätä ennen lehden ja painon toimitilat olivat olleet Oriveden keskustassa.

Vielä pari vuotta Lehdistöön muuttamisen jälkeen Oriveden Sanomilla oli pieni konttori myös Oriveden keskustassa.

Viimeisin konttorin paikka oli rakennuksessa, jossa on toiminut myös Pub Hopeakenkä. Tästä muistuttaa myös rakennuksen seinustalle jäänyt Oriveden Sanomien kyltti.

Oriveden Sanomat sai uuden omistajan syksyllä 2019, kun Pirkanmaan Lehtitalo, nykyinen Pirmediat Oy osti paikallislehtitoiminnan Oriveden Sanomalehti Oy:ltä. Painotoiminta jäi kaupassa Oriveden Sanomalehti Oy:n omistukseen.

Uusia toimitiloja Oriveden Sanomat etsi jo viime vuoden alussa. Koronatilanne laittoi kuitenkin muuttosuunnitelmat vielä hetkeksi jäihin, kunnes tämän vuoden alussa muuttoa ryhdyttiin suunnittelemaan uudestaan.

Leave a Comment