Koirakerho käy kakkojen ja roskien kimppuun

Sulavat lumet paljastavat runsain määrin omia ja lajitovereiden aikaansaannoksia. Kuva: Anne Kotipuro

Kevät saapuu, lumet sulavat ja hankien alta paljastuu heräävä luonto. Sekä koirankakat. Varma kevään merkki on tuoksuvien kasojen lisäksi niistä kumpuava somekeskstelu.

Oriveden Seudun Koirakerho haluaa nyt kantaa oman kortensa kekoon järjestämällä koirankakkatalkoot. Samalla kerätään pois tietysti kaikki muutkin eteen osuvat roskat. Erityishuomion kakkojen lisäksi saavat kertakäyttöiset kasvomaskit, joita näkyy paljon erityisesti kauppojen ympäristössä.

Talkoisiin saatiin sponsoreiksi Löytötex, joka sponsoroi keräysvälineet, sekä K-supermarket, joka tarjoaa kerääjille pullakahvit urakan päätteeksi. Talkoissa huomioidaan tietenkin koronarajoitukset ja pysytellään turvavälein. Maskeja suositellaan ja käsidesiä löytyy.

Kaikille avoin koirankakkojen keräystempaus pidetään pääsiäisen jälkeisenä torstai-iltana. Kokoontuminen ja autojen pysäköinti on sovittu Löytötexin taakse, jossa tapahtuvat välineiden jako ja tarkempi ohjeistus. Koirakerho toivoo alustavia ilmoittautumisia osallistumisesta Facebook-sivulleen, jotta talkooporukalle osataan varata oikea määrä evästä.

Leave a Comment