Juupajoella avautuu syksyllä omatoimikirjasto – hankkeeseen on saatu 9 000 euron avustus

Juupajoen kirjaston aukioloajat laajenevat ensi syksynä, kun kirjastossa otetaan käyttöön omatoimikirjasto. Asiakkaat voivat tällöin käyttää kirjastoa omatoimisesti määrättyinä kellonaikoina myös silloin kun henkilökunta ei ole paikalla.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kirjastoon voi jatkossa päästä asioimaan esimerkiksi viikonloppuisin. Tällä hetkellä Juupajoen kirjasto on avoinna vain arkisin.

Omatoimikirjastohanketta varten kunta on hakenut aluehallintovirastolta kirjastojen kehittämistukea, jota se sai 9 000 euroa. Summa käytetään omatoimikirjastoa varten tarvittaviin laitteisiin ja niiden käyttöönottoon.

Kaiken kaikkiaan hankkeen toteuttaminen maksaa 16 000 euroa, sillä kirjastoon on asennettava myös valvontakamerat ja kaiuttimet. Lisäksi on tehtävä kalustehankintoja.

Tavoitteena on, että omatoimikirjastoon vaadittava tekniikka hankittaisiin ja asennettaisiin paikoilleen jo kevään aikana. Tämän jälkeen henkilökunta koulutetaan ja käyttöön kirjasto otettaisiin syksyllä.

Omatoimikirjastohankkeen tavoitteena on kasvattaa kirjaston lainaus- ja kävijälukuja. Myös kuntalaisten yhdenvertaisuus kirjastopalveluiden saatavuudessa paranee, kun muun muassa työikäisten mahdollisuudet käyttää kirjastoa helpottuvat.

Juupajoen kunnanhallitus käsitteli asiaa edellisessä kokouksessaan. Hallitus hyväksyi hankkeen aloituksen ja toteutuksen yksimielisesti.

Leave a Comment