Maskien käyttö tulee pakolliseksi seudullisessa joukkoliikenteessä

Kasvomaskien käyttöpakko koskee tiistaista 6. huhtikuuta alkaen myös Pirkanmaan ely-keskuksen hankkimaa seudullista joukkoliikennettä. Maskipakko on käytössä jo Tampereen kaupunkiseudun Nysse-liikenteessä.

Ely-keskuksen tiedotteen mukaan maskipakon laajentamisella pyritään estämään koronatartuntojen leviämistä entistä tehokkaammin. Seutuliikenteen maskipakkoa pidetään luontevana jatkeena Nysse-liikenteen käytännölle etenkin, kun matkustusaika seutuliikenteessä usein on lähiliikennettä pidempi.

Pääsiäisen jälkeen kaikkien yli 12-vuotiaiden seutuliikenteen matkustajien pitää käyttää kasvomaskia. Pakko ei koske niitä matkustajia, joilla on terveydellinen este maskin käyttämiselle.

Suurin osa joukkoliikenteen asiakkaista käyttää jo nyt kasvomaskia matkan aikana. Ely-keskuksen mukaan maskin tai kasvosuojaimen käyttö voi alentaa koronaviruksen tartuntariskiä huomattavasti, jos mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti.

Joukkoliikenneviranomaiset toivovat, että laajamittaisella maskien käytöllä voidaan estää tartuntoja ja välttää mittavammat joukkoliikenteen rajoitustoimet.

Jokainen seutuliikenteen asiakas on vastuussa omien kasvomaskiensa hankkimisesta. Linja-autonkuljettajat voivat ohjeistaa matkustajia, mutta heidän tehtäviinsä ei kuulu maskien käytön valvonta.

Linja-autoihin tullaan lisäämään maskien käyttöön liittyvää ohjeistusta. Maskittomuus ei ole peruste estää matkustajan matkaa tai poistaa matkustajaa autosta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?