Yksityiset kuntosalit ja liikuntatilat ovat menossa kiinni kahdeksi viikoksi – koulujen kerhot Orivedellä ulkotiloihin tai tauolle

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi tiistaina, että yläkoulut ja toinen aste palaavat lähiopetukseen ensi tiistaista 6. huhtikuuta alkaen. Orivedelläkin yläkoulu ja lukio palaavat lähiopetukseen pääsiäisen jälkeen, kertoo kaupungin valmiusryhmä tiedotteessaan.

Tredun toimipisteissä palataan etäopetusjakson jälkeen hybridimallilla järjestettyyn opetukseen, jossa lähi- ja etäopetusta yhdistellään joustavasti.

Sen sijaan kaikenikäisten lasten ja nuorten harrastustoiminta suositellaan pidettävän tauolla ainakin 18. huhtikuuta asti. Orivedellä myös kaikki ala- ja yläkoulujen kerhot siirtyvät ulos tai laitetaan tauolle. Myös aikuisten ryhmäharrastustoiminnan suositellaan olevan tauolla toistaiseksi.

Pandemiaohjausryhmä kertoi lisäksi suosittavansa aluehallintovirastolle, että Pirkanmaalla otetaan käyttöön tartuntatautilain pykälä, joka sulkisi muun muassa kaikki liikuntatilat. Aluehallintovirasto tekee harkintansa perusteella asiasta määräyksen.

Uuden linjauksen mukaan viranomaisen päätöksellä suljettaisiin 5.–18. huhtikuuta joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat. Lisäksi suljettaisiin yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat.

Sulku ulottuisi myös muun muassa tanssipaikkoihin ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettäviin tiloihin sekä sisäleikkipuistoihin, sisäleikkipaikkoihin sekä kauppakeskusten yleisiin oleskelutiloihin.

Eduskunta on puolestaan sunnuntaina päättänyt jatkaa ravintolasulkua pahimmilla korona-alueilla kolmella viikolla. Pirkanmaa ja siten Orivesi ja Juupajoki kuuluvat alueisiin, joissa ravintoloiden sulku jatkuu 18. huhtikuuta saakka.

AVI:n määräys kuuden henkilön kokoontumisrajoituksesta on voimassa 30. huhtikuuta saakka.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on leviämisvaiheessa. Koronan ilmaantuvuus on kahden viikon ajalta 105 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Uusia tartuntoja todettiin 300. Positiivisten testien osuus Fimlabissa testatuista on 2,9 prosenttia. Tartuntojen lähteistä 80 prosenttia pystyttiin jäljittämään.

Sairaalahoidossa näkyy lisääntynyt kuormittuneisuus. Kiireetöntä leikkaustoimintaa on jouduttu osittain lykkäämään koronapotilaiden hoidon takia.

 

Lue lisää: Ruoan ulosmyynti lähti ripeämmin käyntiin kuin vuosi sitten – ravintolat kehittelevät uusia palveluja sulkuviikoille

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?