Kesänopeuksiin siirrytään Pirkanmaan maanteillä tästä päivästä alkaen

nopeusrajoitusta vaihdetaan
Nopeusrajoitusten vaihto alkaa Pirkanmaan teillä tänään keskiviikkona. Kuva: Pirkanmaan ely-keskus

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksia aletaan poistaa Pirkanmaan maakunnan alueen teiltä tänään keskiviikkona 31. maaliskuuta.

Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu. Talvinopeusrajoitusten poistaminen aloitetaan samaan aikaan myös muualla Suomessa. Merkkien tulee olla vaihdettuina viimeistään huhtikuun 1. päivään mennessä.

Talven ajaksi 80 kilometriin tunnissa alennetut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa. Moottoriteillä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa lukuun ottamatta tieosuuksia, joilla on pysyvä alempi rajoitus.

Päällystetyt tiet ovat paikoitellen kärsineet talvesta ja tiet ovat urautuneet. Tienpäällysteissä on talven jäljiltä halkeamia ja reikiä sekä muita vaurioita. Tienpitäjä varoittaa vakavammista päällystevaurioista tarvittaessa.

Oikea ajonopeus tilanteen mukaan

Ajokelit saattavat vaihdella vielä paljonkin eri vuorokaudenaikoina ja tiestön eri kohdissa. Vaikka talviajan nopeusrajoitukset nyt poistuvat, on autoilijoiden syytä olla tarkkaavaisia kelien suhteen ja sovittaa ajonopeutensa muuttuvien olosuhteiden mukaiseksi.

Pirkanmaan ely-keskus muistuttaa tiedotteessaan, että merkityt nopeusrajoitukset eivät tarkoita sitä, että kyseistä nopeutta pitäisi kaikissa tilanteissa ajaa, vaan turvallinen ajonopeus saattaa olla huomattavastikin tätä alempi.

Kevät tuo autoilijoiden lisäksi paljon myös muita liikkujia teille. Kävelijät, pyöräilijät ja mopoilijat on syytä ottaa huomioon.

Autoilijan velvollisuutena on jättää heille riittävä tila kohdattaessa tai ohitettaessa sekä välttää lian ja soran roiskuttamista. Keväällä olosuhteet tien reunassa voivat olla pitkään huonommat kuin itse ajoradalla.

Leave a Comment