VR rajoittaa junien matkustajamäärän puoleen – ostettuja junalippuja ei tarvitse perua tai muuttaa

Oriveden asema

VR rajoittaa matkustajamäärää huomisesta torstaista alkaen kaikissa lähi- ja kaukoliikenteen junissaan. Kuva: Juha Jäntti

VR rajoittaa kaikkien junien suurinta sallittua matkustajamäärää puoleen koko Suomen alueella. Rajoitukset ovat käytössä lähi- ja kaukoliikenteessä torstaista 27.maaliskuuta huhtikuun 25. päivään asti.

Toimenpiteen tarkoituksena on suojata niin VR:n henkilökunnan kuin asiakkaidenkin terveyttä vaikeutuneessa koronatilanteessa. VR on jo aiemmin ottanut käyttöön maskipakon junissaan.

VR kertoo tiedotteessaan, että uusi matkustajamäärää koskeva linjaus ei vaikuta ostettuihin junamatkoihin, eikä asiakkaiden tarvitse muuttaa tai peruuttaa junalippuja.

Ketään ei myöskään poisteta tai estetä nousemasta kyytiin. Junissa voi olla yli puolet penkeistä käytössä myös rajoituksen aikana, koska seisomapaikat ovat osa maksimikapasiteettia.

VR:n tiedotteessa kerrotaan, että matkustajia ohjataan tarvittaessa väljempään vaunuun tai tiheän vuorovälin liikenteessä seuraaviin vuoroihin.

Keskimääräinen täyttöaste kaukoliikenteen junissa on tällä hetkellä noin 15 % , ja vain yksittäisissä junissa täyttöaste ylittää 50 %. Myös lähijunien matkustajamäärät ovat laskeneet merkittävästi, ja vuorojen täyttöasteet ovat jo nyt alle 50 % kapasiteetista yksittäisiä vuoroja lukuun ottamatta.

VR on sopinut yhdessä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin kanssa toimenpiteistä rajoitusten toteuttamiseksi.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?