Uusi ryhmä voi varata Orivedellä aikoja koronarokotukseen – joka toinen yli 70-vuotias on jo ensimmäisen rokotteen saanut

Kaikki yli 70-vuotiaat eli vuonna 1951 ja sitä aiemmin syntyneet orivesiläiset voivat nyt varata ajan koronarokotukseen.

Tampereen kaupunki tiedotti asiasta torstaina. Samalla se kertoi, että myös 60–69-vuotiaille lääketieteelliseen riskiryhmään 1 kuuluville annettaan jälleen uusia aikoja.

Rokotusten laajeneminen kaikkiin yli 70-vuotiaisiin tarkoittaa myös sitä, että yli 70-vuotiaan kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja, jolla on päätös omaishoidon tuesta, voi varata ajan rokotukseen.

Rokotuksia annetaan ajanvarauksella Oriveden terveyskeskuksessa. Ajan saa varattua verkossa tai soittamalla ajanvarauspuhelimeen.

THL:n tilastoinnin mukaan 17,2 prosenttia orivesiläisistä on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Kaikki koronapotilaita hoitavat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset paikkakunnalla on jo rokotettu.

Yli 70-vuotiaista ensimmäisen koronarokotuksen Orivedellä on saanut jo yli puolet. Ikäryhmän rokotekattavuus on tällä hetkellä 52,1 prosenttia.

Tampereen kaupungin tiedotteessa kerrotaan myös, että Orivedellä yli 80-vuotiaista on rokotettu 83 prosenttia ja 75–79-vuotiaista 61 prosenttia.

Leave a Comment